Vereséggel zártuk a csoportkört Szlovákiában
U18 férfi   |   Szurkolók   |   2018. május. 10., 14:11
Vereséggel zártuk a csoportkört Szlovákiában

A Szlovákia Kupa harmadik játéknapján a walesiek egy szöglet utáni fejessel 1-0-ra legyőzték a mieinket.

A magyar U18-as válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel a háta mögött várta a Szlovákia Kupa csoportkörének utolsó mérkőzését, a walesiek elleni összecsapást. A találkozó első húsz perce kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem jelentett veszélyt ellenfele kapujára. A 22. percben egy jobb oldali walesi szöglet után Jay Foulston fejelt 8 méterről a léc alá, vezetést szerezve csapatának.

A gól után mezőnyfölényben futballozott ugyan a magyar csapat, de a támadójátékunkban nem volt meg a kellő átütőerő, a szünetig mindössze egyetlen komolyabb helyzet adódott a walesi kapu előtt. A fordulás után szerkezetet váltottunk, de továbbra sem tudtuk megbontani a walesi védelmet, és szögleteinkben, szabadrúgásainkban sem volt veszély. A walesiek tökéletesen elégedettek voltak az eredménnyel, és ez látszott is a játékukon, a második félidőben egyértelműen a vezetés megtartására rendezkedtek be. Sikerrel jártak, az eredmény nem változott a lefújásig, a magyar válogatott vereséggel zárta a csoportkört, a pénteki helyosztón a kazahok ellen zárja a tornát.

- Csalódást keltő volt a játékunk, támadásban erőtlenek voltunk, emellett sok párharcot vesztettünk, így nehéz mérkőzést nyerni. A döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének, de a walesiek egy pontrúgásnál kihasználták a helyezkedési hibánkat, így hiába nem voltak kidolgozott helyzetei, meg tudta nyerni a mérkőzést - mondta az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Németh Antal szövetésgi edző.

Wales-Magyarország 1-0 (1-0)
Magyarország: Hutvágner Gergely - Kovács Krisztián, Opavszky Balázs, Mocsi Attila, Nagy Barnabás - Csonka András, Mezei Szabolcs (Szerető Krisztofer, 41.) - Torvund Alexander, Szánthó Regő (Lakatos Benjámin, 70.), Winkler András (Horváth Olivér, 65.) - Tóth Zoltán


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Súlyos vereség a Jezek-torna harmadik játéknapján
Súlyos vereség a Jezek-torna harmadik játéknapján

A japán U18-as válogatott minden tekintetben felülmúlta a mieinket a csehországi Jezek-kupán.

Megérdemelt győzelem a Jezek-tornán
Meccsbeszámoló
Győzelemmel zártuk a Jezek-tornát

A japán U18-as válogatott minden tekintetben felülmúlta a mieinket a csehországi Jezek-kupán.