Súlyos vereség a Jezek-torna harmadik játéknapján

2018. augusztus. 24., 21:56   |    

Súlyos vereség a Jezek-torna harmadik játéknapján

A japán U18-as válogatott minden tekintetben felülmúlta a mieinket a csehországi Jezek-kupán.

A magyar válogatott a szlovákoktól elszenvedett 2-1-es vereség, majd az ukránok elleni 1-0-ás győzelem után a japánok ellen fejezte be a csoportmérkőzések sorát a Jezek-kupán.

Az ázsiai játékosok óriási ritmust diktáltak a mérkőzésen, gyorsaságban, dinamikában nem tudtuk felvenni velük a versenyt. Ilyen alapállás mellett nem fértek bele az egyéni hibák, melyek mégis becsúsztak, és közülük kettőt is gólra váltott a japán csapat. A második félidőt jól kezdtük, benne volt a játékunkban a szépítő gól esélye, de ehelyett az ellenfél talált be egy átlövéssel, és ezzel végleg eldőlt a találkozó. A mieink játéka kicsit szétesett a folytatásra, a japánok viszont nem álltak le, és két további találattal 5-0-ra alakították az eredményt.

- Az elmúlt két mérkőzés jó játéka után egyértelműen csalódás a mai teljesítmény és az eredmény - értékelt a lefújás után Bene Ferenc szövetségi edző. - A probléma elsősorban az volt, hogy nem sikerült azt az agresszivitást felvinni a pályára, amit az előző két meccsen. A japánok majdhogynem felnőtt szintű futballt játszottak, és bár az eredmény túlzó, ellenfelünk győzelme teljesen megérdemelt. A legfájóbb fájó pont az volt, hogy a párharcok többségét elveszítettük, ami viszont nem a futballtudáson múlik. A feladatunk az, hogy a jövő őszi Eb-selejtezőkig kijavítsuk a ma elkövetett hibáinkat.

A magyar válogatott szombaton az 5. helyért játszik a bolgárok ellen.

Japán-Magyarország 5-0 (2-0)
Magyarország: Németh Botond - Radics Márton, Varju Benedek, Szűcs Kornél, Körmendi Kevin - Kocsis Bence, Irimiás Gergő (Cipf Dominik, 46.) - Földi Botond, Szabó Bálint (Múcska Viktor, 68.), Starosta Dávid (Skribek Alen, 46.) - Beke Péter (Tóth Gábor Kristóf, 46.)

 


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink