Győzelemmel zártuk a Jezek-tornát
U18 férfi   |   Szurkolók   |   2018. augusztus. 25., 21:07
Győzelemmel zártuk a Jezek-tornát

A csehországi viadal utolsó játéknapján U18-as válogatottunk 1-0-ra legyőzte a bolgárokat, és az 5. helyen zárta a tornát.

A magyar válogatott a csoportjában a harmadik helyen zárt, így vasárnap a bolgárok ellen lépett pályára a Jezek-torna ötödik helyéért rendezett helyosztón. A mérkőzés nagy részében dominálni tudott a magyar csapat, jelentős labdabirtoklási fölényben futballozott, de a szervezetten, visszahúzódva játszó bolgárok védelmét az első félidőben még nem sikerült feltörni.

A második félidőben megtört a jég, az 57. percben Starosta Dávid egy szöglet utáni kipattanót lőtt 10 méterről a hálóba. A 65. percben váratlan fordulat következett be a mérkőzésen, Múcska Viktor az oldalvonalon túlra rúgta a leeresztett labdát, de a játékvezető ezt időhúzásnak ítélte, és második sárgával kiállította a magyar játékost. Az addig kontrára játszó bolgárok átvették a kezdeményezést, és emberelőnyben a mi térfelünkön tudták tartani a labdát, komoly helyzetek azonban nem alakultak ki a kapunk előtt.

Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott 1-0-ra nyert, és az 5. helyen zárta a viadalt.

- Az első félidőben dominálni tudtunk, akárcsak korábban az ukránok ellen, de hiába volt komoly labdabirtoklási fölényünk, a támadózónában nem tudtunk olyan megoldásokat hozni, amivel már az első félidőben megszerezhettük volna a vezetést - mondta a mérkőzés után Bene Ferenc szövetségi edző. - A második félidőben folytattuk az agresszív támadófutballt, szerencsére fölényünk góllá érett, nem sokkal később azonban egy furcsa szituációban emberhátrányba kerültünk. Az utolsó húsz percben hatalmas energiát fektetett be a csapat az eredmény megtartása érdekében, remek csapategységről tettünk tanúbizonyságot. A tornát összességében pozitívnak értékelem, sokkal több volt a jó teljesítmény, mint a kevésbé jó, a legfőbb tanulság az, hogy a felnőtt profi labdarúgóvá váláshoz mindig egyforma magasan kell tartani a koncentrációt és a teljesítményt, máskülönben hullámzó lesz a játékunk és az eredményességünk is.

Magyarország-Bulgária 1-0 (0-0)
Magyarország: Onódi Ákos - Lakatos Benjámin, Szűcs Kornél, Farkas Marcell, Vida Kristóf - Nyári Patrik, Múcska Viktor - Kocsó Bálint (Starosta Dávid, 46.), Skribek Alen (Varju Benedek, 88.), Cipf Dominik (Radics Márton, 67.) - Tóth-Gábor Kristóf (Beke Péter, 73.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Súlyos vereség a Jezek-torna harmadik játéknapján
Súlyos vereség a Jezek-torna harmadik játéknapján

A japán U18-as válogatott minden tekintetben felülmúlta a mieinket a csehországi Jezek-kupán.

Megérdemelt győzelem a Jezek-tornán
Meccsbeszámoló
Győzelemmel zártuk a Jezek-tornát

A japán U18-as válogatott minden tekintetben felülmúlta a mieinket a csehországi Jezek-kupán.