Győzelemmel kezdtük a Szlovákia Kupát
U18 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. május. 07., 15:15
Győzelemmel kezdtük a Szlovákia Kupát

U18-as válogatottunk hétfőn megkezdte szereplését a nyolccsapatos Szlovákia Kupán. Az első játéknapon az azeriek ellen léptünk pályára Dénesdtorcsmisérden, és Horváth Olivér szabadrúgásgóljával 1-0-ra nyertünk.

A Németh Antal vezette U18-as válogatott ősszel U19-es Európa-bajnoki selejtezőket játszik, a tétmeccsekre való felkészülés jelenlegi szakaszában mintegy 35 játékost kísér folyamatosan figyelemmel a szakmai stáb. Mégsem volt könnyű összerakni a Szlovákia Kupára utazó 22 fős keretet, mert érettségi és sérülés miatt sokan hiányoztak, néhány légióst pedig klubja nem engedett el a tornára, melynek hétfői játéknapján az azeri korosztályos csapat volt az ellenfelünk.

A találkozót Azerbajdzsán fiataljai kezdték jobban, az első negyedórában a magyar térfélen zajlott a játék, igaz, ellenfelünk elsősorban pontrúgásokkal tudott a kapunkig eljutni, igazán nagy helyzetet nem alakított ki. A félidő második felére kiegyenlítetté vált a játék, a fordulás után pedig már a magyar csapat irányított. Kidolgozott akciókkal nem tudtuk feltörni a szervezetten futballozó azeriek védelmét, a 60. percben mégis megszereztük a vezetést: Horváth Olivér egy 17 méteres szabadrúgásból vette be az ellenfél kapuját. Az utolsó tíz percet jobban bírták az azeriek, de hiába játszottak fölényben a hajrában, gólig, illetve komolyabb helyzetekig sem jutottak el. A magyar válogatott 1-0-ra győzött, kedden 16.00 órakor a házigazda szlovákokkal mérkézik meg Szencen.

- Szervezett, felkészült játékosokból álló csapat volt az ellenfelünk, ezt jól mutatta már az első negyedóra is, amikor nehezen tudtunk kijönni a kapunk elől. Később kiegyenlítetté vált a játék, a szünet után pedig már mi irányítottunk. Ezzel együtt sem nyújtottunk igazán jó teljesítményt, továbbra is viszonylag sok volt a technikai hiba mindkét oldalon. Pozitívum, hogy döcögősebb játékkal is sikerült megnyernünk a mérkőzést, de bízom benne, hogy a folytatásra javul a formánk, frissíteni tudunk a csapaton, és ez jobb teljesítményt eredményez majd - mondta a mérkőzés után Németh Antal az mlsz.hu-nak.

Azerbajdzsán-Magyarország 0-1 (0-0)
Magyarország: Laky László - Szilágyi Adrián, Opavszky Balázs, Temesvári Attila, Nagy Barnabás - Csonka András, Mezei Szabolcs - Kiss Tamás, Szendrei Norbert (Lakatos Benjámin, 74.), Horváth Olivér (Szerető Krisztofer, 60.)- Tóth Zoltán (Torvund Alexander, 60.)
Gólszerző: Horváth a 60. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban
U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.

U18: Nagy hajrá és győzelem Svédországban
Meccsbeszámoló
A jobb helyzetkihasználás döntött a szlovákok javára

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.