A jobb helyzetkihasználás döntött a szlovákok javára
U18 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. augusztus. 21., 15:31
A jobb helyzetkihasználás döntött a szlovákok javára

U18-as válogatottunk a szlovákok ellen kezdte meg szereplését a csehországi Vaclav Jezek-tornán. A kiegyenlített találkozót a szlovákok nyerték 2-1-re.

A magyar U18-as válogatott a csehországi Vaclav Jezek-emléktornával kezdi az idényt, a Bene Ferenc vezette együttes a következő napokban négy mérkőzést játszik a viadalon, az első csoportmeccsen a szlovákok ellen lépett pályára. A mieink előtt adódott a meccs első helyzete, az 5. percben egy labdaszerzés után Nyári Patrik indított remekül, de a ziccer végén Tóth-Gábor Kristóf a kapu mellé lőtt. A szlovákok a 11. percben válaszolták nagy helyzettel, egy közeli fejesnél kellett résen lennie Onódi Ákos kapusnak. Az első félidőben két érvénytelen gólt is szereztünk, előbb egy szabadrúgást követően, majd a 30. percben, Cipf Dominik lövése után a kipattanót már lesről továbbította a hálóba Irimiás. A 34. percben váratlanul megszerezték a vezetést a szlovákok, Dominik Topolsky a jobbösszekötő helyéről, 18 méterről óriási gólt lőtt a kapu jobb oldalába. A játékrész vége a szlovákoké volt, de az eredmény a szünetig nem változott.

A második félidőt jobban kezdte a magyar válogatott, és a 64. percben egyenlítettünk: Nyári Patrik szögletből csavart a hálóba. A 65. percben megfordíthattuk volna az állást, tizenegyeshez jutottunk, de Cipf Dominik a keresztlécre lőtte a labdát. Két perccel később Skribek Alen előtt adódott helyzet, de lövése nem volt pontos. szlovákok kijöttek a szorításból, és a 76. percben Lukas Letenay találatával visszavették a vezetést. A hajrában a szlovákok már csak az előnyük őrzésére törekedtek, és ezt sikerrel tették, 2-1-re megnyerték a találkozót.

A magyar válogatott szerdán délután Ukrajna ellen folytatja szereplését a viadalon.

Szlovákia-Magyarország 2-1 (1-0)
Magyarország: Onódi Ákos - Lakatos Benjámin, Szűcs Kornél, Varju Benedek, Körmendi Kevin - Irimiás Gergő (Múcska Viktor, 74.), Nyári Patrik (Radics Márton, 81.) - Kocsó Bálint (Skribek Alen, 67.), Földi Botond (Starosta Dávid, 46.), Cipf Dominik - Tóth-Gábor Kristóf (Beke Péter, 46.)
Gólszerzők: Topolsky, Letenay, ill. Nyári


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban
U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.

U18: Nagy hajrá és győzelem Svédországban
Meccsbeszámoló
A jobb helyzetkihasználás döntött a szlovákok javára

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.