Női U17: győzelem az első idei mérkőzésen
U17 női   |   Szurkolók   |   2020. február. 11., 17:43
Női U17: győzelem az első idei mérkőzésen

Spanyolországi nemzetközi tornán hangolódik a márciusi, hazai rendezésű elitkörre Schumi Dorottya szövetségi edző csapata. Az U17-es lányok az első találkozón Csehországgal kerültek szembe, és a 2–1 félidei állás után 3–2-re nyerni tudtak.

A női U17-es válogatott vasárnap utazott el San Pedro del Pinatarba, ahol előbb Csehország, majd Belgium csapatával mérkőzik meg – ráadásul két egymást követő napon –, majd egy helyosztót is játszik.

A keretben két új nevet találunk, a középpályás Mayer Zsófia az MTK-ból, míg a támadó Sipőcz Virág a Puskás Akadémiából csatlakozott a korosztályos válogatotthoz, amely március 16-tól Szombathelyen szerepel az Eb-selejtező elitkörben. Itt Románia, Izland és Oroszország lesz a selejtezőből csoportelsőként, veretlenül kvalifikált magyar együttes ellenfele.

A spanyolországi, Csehország elleni megmérettetés volt a csapat első idei hivatalos mérkőzése. A találkozó elején mi kezdtünk jobban, szép támadásokat vezettünk és Mészáros Cecília révén a 6. percben a vezetést is megszereztük. Pápai Emőke – aki a selejtező minitorna európai gólkirálynője is volt az ősszel – cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd az érkező ferencvárosi elé tálalt, aki gólra váltotta a lehetőséget. Nem sokkal később, a 23. percben nagyjából félpályáról járt szabadrúgás csapatunknak. A felívelt labdát a védők kifelé fejelték, amire a szintén FTC-s Németh Diána csapott le – már kettővel vezettünk.

Ez után kicsit visszahúzódott az együttesünk, ezzel sajt dolgát megnehezítve. Egy szögletet követően röviden szabadítottunk fel, amiből az egyébként jó formában futballozó cseh válogatott szépített.

Mivel holnap már a frissen pályára lépő belga válogatott ellen kell játszanunk, Schumi Dorottya szövetségi edző igyekezett frissíteni a csapatot, a cserék pedig éltek a lehetőséggel, többek közt Benke Dorka és az újonc Mayer Zsófia is remekül szállt be a mérkőzésbe, előbbi, az MTK-ban pallérozódó védőjátékos egy nagyon szép egyéni akcióból ismét kétgólosra emelte az előnyünket a 67. percben: balról hozta fel a labdát, amit nagyjából 20 méterről a rövid felsőbe helyezett.

A találkozó utolsó gólját a csehek lőtték (3–2), de a lányok a lefújásig küzdöttek és tartották az eredményt, győzelmünk nem forgott veszélyben.

Maximálisan elégedettek lehetünk a csapat teljesítményével, egy nagyon jó cseh válogatottat győztünk le. Nagyon örülünk, hogy egy erős, nemzetközi tornán szerepelhetünk, ahol ma is nagyon elfáradtunk fizikálisan. Ez hasznos a felkészülésünk szempontjából. Fontos, hogy a nyitómérkőzésen nyerni tudtunk. Holnap még nehezebb ellenféllel, a belga csapattal nézünk szembe, amely ellenünk kezdi a spanyolországi szereplését – nyilatkozta Schumi Dorottya az mlsz.hu-nak.

Magyarország–Csehország 3-2
Magyarország: Borók Dorina – Vigh Patrícia, Sain Anna, Németh Diána, Vida Boglárka (Benke Dorka, szünetben) – Siber Szófia (Antalicz Alexandra, szünetben), Bokor Blanka (Csizmadia Zsófia, 89’), Savanya Csilla (Székely Zsuzsanna, 74.), Siber Glória (Sali Rebeka, 74’) – Mészáros Cecília (Mayer Zsófia, 59’), Pápai Emőke (Sipőcz Virág, 74’)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...