Nemzetközi tornára utaznak az U17-es lányok
U17 női   |   Csapat   |   2020. február. 07., 11:59
Nemzetközi tornára utaznak az U17-es lányok

Schumi Dorottya válogatottja három mérkőzést játszik Spanyolországban, így jó körülmények között, erős ellenfelekkel szemben készülhet a márciusi, hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörre.

Csehországgal és Belgiummal mérkőzik meg és egy helyosztót is játszik a spanyolországi MIMA Cup nemzetközi tornán a női U17-es válogatott. Schumi Dorottya együttese Telkiben kezdte az évet a női csapatok összetartásán, majd február második hetében San Pedro del Pinatarba utazik. Az Eb-selejtező elitkörre készülő együttes tavaly is Spanyolországban tréningezett és játszott két felkészülési mérkőzést.

Nagyon jó, hogy füves pályán készülhetünk, ezt az otthoni körülmények még nem teszik lehetővé. Erős mezőnyben fogunk szerepelni, ami jó alapot ad a márciusi elitkörre

– kezdte Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak. Az ellenfelek Eb-selejtezős teljesítménye alapján is látszik, hogy nem lesz könnyű dolguk a lányoknak.

Tudjuk, hogy mindkét csapat előrébb tart nálunk, éppen ezért lesznek hasznosak számunkra a találkozók. Visszanyúlunk azokhoz a taktikai elemekhez, amik működtek ősszel a minitornán, de azóta sok idő eltelt és eddig csak egyszer, Telkiben találkoztunk.

A válogatott február 11-én, 12-én és 15-én lép pályára. Nem lesz könnyű két egymást követő napon is játszani, ám a szövetségi edző egyik fontos célja a tornán, hogy mindenkinek lehetőséget adjon, így lesz alkalma rotálni.

– Két új lány csatlakozott hozzánk, a középpályás Mayer Zsófia az MTK-ból és a támadó Sipőcz Virág a Puskás Akadémiából. Bízom benne, hogy a játékukkal hozzá tudnak járulni a csapat teljesítményéhez és ezzel meggyőznek, hogy az elitkörön is lehet rájuk számítani – tette hozzá zárásul Schumi Dorottya.

A női U17-es válogatott Kerete

Kapusok

Borók Dorina (ETO FC Győr)
Török Noémi (Astra-ALEF HFC)

Védők

Vida Boglárka (ETO FC Győr)
Németh Diána (Ferencvárosi TC)
Sain Anna (MTK Hungária FC)
Székely Zsuzsanna (MOL Fehérvár FC)
Benke Dorka (MTK Hungária FC)
Vigh Patrícia (Szent Mihály FC)

Középpályások

Siber Glória (Wimbledon AFC)
Siber Szófia (Wimbledon AFC)
Mészáros Cecília (Ferencvárosi TC)
Bokor Blanka (MTK Hungária FC)
Antalicz Alexandra (Ferencvárosi TC)
Lovász Emma (Puskás Akadémia FC)
Csizmadia Zsófia (Veszprémi FC USE)
Savanya Csilla (Szent Mihály FC)
Mayer Zsófia (MTK Hungária FC)

Támadók

Sali Rebeka (ETO FC Győr)
Pápai Emőke (MTK Hungária FC)
Sipőcz Virág (Puskás Akadémia FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Gajdóczi Tibor: a legfontosabb célunk az A ligás tagság meghosszabbítása
Gajdóczi Tibor: a legfontosabb célunk az A ligás tagság meghosszabbítása

Gajdóczi Tibor szövetségi edző kihirdette a női U17-es válogatott szűkített keretét a Horvátországban sorra kerülő, pénteken kezdődő Eb-selejtező ...

Erős korosztályból alakul a női U15-ös válogatott kerete
Meccsbeszámoló
Alakul a 2027-es hazai rendezésű női U19-es Eb-keret

Gajdóczi Tibor szövetségi edző kihirdette a női U17-es válogatott szűkített keretét a Horvátországban sorra kerülő, pénteken kezdődő Eb-selejtező ...