Egy gól döntött Csehország ellen
U17 női   |   Szurkolók   |   2022. október. 19., 18:58
Egy gól döntött Csehország ellen

Nehéz mérkőzésen, Szarvas Sára góljával 1-0-ra legyőztük a cseh válogatottat az Eb-selejtezőben.

Csehország volt női U17-es csapatunk első Eb-selejtezős ellenfele a hazai rendezésű minitornán. Válogatottunk igen nehéz csoportban szerepel, a csehek mellett a norvégokkal és a bosnyákokkal is megmérkőzik a következő napokban.

Az első veszélyesebb próbálkozást a 11. percben Novák Lucától láthattuk a Telkiben rendezett találkozón. A cseh csapat játszott kezdeményezőbben, a vendégek birtokolták többet a labdát és leginkább a mi térfelünkön folyt a játék, de komoly veszély nem alakult ki kapunk előtt. Ascher Dórának a 32. percben volt először védeni valója. Az utolsó percekben Koszo Sydney csapott le egy labdára, de távoli próbálkozásában nem volt erő.

A második játékrészre Schumi Dorottya szövetségi edző két helyen változtatott csapatán, Novák Luca és Zimmer Annalia helyett Petrovics Petra és Suták Dorka állt be a folytatásra. A másodi félidőt is a vendégek kezdték jobban. Az 56. percben viszont a csehek térfelén szereztünk labdát, a beadásra Szarvas Sára jól érkezett és megszerezte a vezetést csapatunknak (0–1)!

Az utolsó 20 percre Bozsik Linett is pályára lépett, Koszo Sydney-t váltotta. A 77. percben a csapatkapitány Vas Hajnal növelhette volna előnyünket, de a cseh kapus nagyot mentett. A hajrában voltak még lehetőségeink, gólt azonban nem szereztünk; a vezetés megtartásához pedig kapusunk, Ascher Dóra remek teljesítményére is szükség volt.

A hosszabbításra Sinka Napsugár helyett Berencsi Bernadett is beszállt. Az eredmény már nem változott, ezzel a győzelemmel Schumi Dorottya együttese egy lépéssel közelebb került céljához, hogy a torna végén bennmaradjon az A-divízióban.

Nagyon nehéz mérkőzés van mögöttünk. Dicséret illeti a lányokat, mert óriásit küzdöttek a pályán, a megbeszélt taktikát betartották, fegyelmezetten játszottak. A felkészülési mérkőzéseink nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna, ezek után próbáltuk még jobban stabilizálni a védelmünket. A mai találkozón sokkal szervezettebben futballoztunk és jók voltak a kontratámadásaink. Örülök, hogy annak ellenére, hogy a csehek domináltak a találkozón, sikerült nyernünk, ez fontos lesz a folytatás szempontjából – értékelt a találkozót követően Schumi Dorottya szövetségi edző, akinek együttese szombaton a bosnyákok ellen folytatja szereplését az Eb-selejtezőben. Következő ellenfelünkkel a közelmúltban a Development tornán mérkőztünk meg, akkor ők tudtak nyerni, így csapatunk ezért a vereségért is szeretne visszavágni.

Csehország-Magyarország
2022.10.19. (szerda)
Csehország CZE
Csehország
Magyarország
Magyarország HUN

Csehország
Csehország
Magyarország
Magyarország
Cserék
Csehország
Csehország
Magyarország
Magyarország
1
Schvirján Dóra
4
Gyánó Lili
5
Bozsik Linett
70'
82'
84'
8
Kern Fanni
11
Kágyi Kíra
18
Bánfi Gréta
19
Petrovics Petra
44'
20
Berencsi Bernadett
91'
21
Suták Dorka
44'
66'

Ascher Dóra, Vas Hajna, Koszo Sydney (Bozsik Linett 70.), Acsádi Petra, Szarvas Sára, Sinka Napsugár (Berencsi Bernadett 91.), Novák Luca (Petrovics Petra 44.), Dóra Borbála, Csejtei Emília, Harmat Sára, Zimmer Annalia (Suták Dorka 44.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...