Markó Edina: Győzelemre készülünk Szlovákia ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2020. október. 22., 17:51
Markó Edina: Győzelemre készülünk Szlovákia ellen

Három helyen változott Markó Edina kerete az összetartás elején, de a jelenleg behívott játékosok közül mindenki harcra kész. A pénteki, Szlovákia elleni Eb-selejtező előtti utolsó, hivatalos edzésen már csak az utolsó simításokat végezte a szakmai stáb a válogatotton.

A női magyar válogatott huszadik Szlovákia elleni találkozójára készül. Az eddigi 19 alkalomból, magyar szempontból 9 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség szerepel a statisztikában, a gólkülönbség 37–30.

Először 1997-ben találkozott egymással a két válogatott, Trencsénben 4–0-s vereséget szenvedett együttesünk az Eb-selejtezőn, ilyen különbség azóta sem fordult elő a további találkozók során.

Ez után három győzelem következett három további Eb-selejtezőn, 1998-ban, Bükön 3–0, 2001-ben Garamszentkeresztben 2–0, és 2002-ben, Győrben 3–1. Váltakozó sikerrel könyvelhettük a továbbiakban is az eredményeket, többnyire a népszerű határ menti találkozókon, majd öt barátságos kupa-mérkőzésen.

              2013 Balaton Kupa 2–3 (Smuczer Angéla, Pádár Anita)

              2015 Isztria Kupa 1–3 (Zágor Bernadett)

              2015 Balaton Kupa 4–4 (Szuh Erika 2, Szabó Viktória, Nagy Lilla)

              2018 Ciprus Kupa 1–1 (Jakabfi Zsanett)

              2019 Ciprus Kupa 3–2 (Németh Loretta, Pinczi Anita, Jakabfi Zsanett)

A tavaly novemberében lejátszott Eb-selejtező első fordulójában 0–0-s döntetlen született.

Gól nélküli döntetlen Szlovákia ellen

Gól nélküli döntetlen Szlovákia ellen

Megszereztük első pontunkat az Eb-selejtezőben. A szlovákiai találkozón egyenlő erők csaptak össze, és egyik sem tudott gólt szerezni.

Tovább

Markó Edina szövetségi kapitány korábban is többször hangsúlyozta, hogy nagyjából ugyanolyan kvalitású és felépítésű csapat a szlovák és a magyar válogatott, a két együttes által alkalmazott hadrendek is megegyeznek. 

A keret utolsó edzésén az utolsó simításokat végeztük, taktikai elemeket gyakoroltunk. A szlovák válogatott minden, a közelmúltban játszott mérkőzését megnéztük és kielemeztük már. Természetesen mint minden meccsen, ezen is nyerni szeretnénk, Szlovákia ellen is ugyanúgy készülünk, mint minden ellenfél ellen – fogalmazott Markó Edina a mérkőzés helyszínén, az Illovszky Rudolf Stadionban tartott hivatalos edzésen, egy nappal a találkozó előtt.

A kerethirdetés óta három helyen kényszerült változtatni a szövetségi kapitány csapatán, még az edzőtábor előtt. Nagy Fanni (DVTK) betegség, Süle Dóra (SC Sand) bokasérülés, Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen) pedig térdsérülés miatt nem csatlakozhatott a többiekhez, helyettük Horti Boglárka (Haladás-Viktória FC), Siklér Kinga (FTC-Telekom) és Fördős Beatrix (Haladás-Viktória FC) kapott lehetőséget a keretben.

Szerencsére a női selejtezőkben is öt cserelehetőséggel számolhatunk, de hogy a fiatalok mennyi szerephez jutnak, vagy újoncot avatunk-e, az a mérkőzésen fog eldőlni. Szerencsére mindenki hadra fogható a jelenlegi keretből, túl vagyunk a második koronavírus-teszten is, ami mindenkinél negatív eredményt hozott, így már csak a meccsre kell koncentrálnunk. A találkozón a saját erényeinket akarjuk kidomborítani, egy olyan játékban, ami illik a jelenlegi keretünkre.

A pénteken, 20.00-kor kezdődő Eb-selejtező mérkőzésre 500 forintért kaphatók jegyek az Illovszky Rudolf Stadionba, és az M4 Sport is élőben közvetíti a találkozót.

Kaphatók jegyek a magyar-szlovák női válogatott találkozóra

Kaphatók jegyek a magyar-szlovák női válogatott találkozóra

Markó Edina szövetségi kapitány csapata október 23-án nézők előtt fogadja Szlovákia legjobbjait. Egységesen 500 forintos áron lehet belépőt váltani a magyar női válogatott következő, hazai Eb-selejtező mérkőzésére, az Illovszky Rudolf Stadionba.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...