Gól nélküli döntetlen Szlovákia ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. november. 08., 18:53
Gól nélküli döntetlen Szlovákia ellen
Roman Ferstl

Megszereztük első pontunkat az Eb-selejtezőben. A szlovákiai találkozón egyenlő erők csaptak össze, és egyik sem tudott gólt szerezni.

Női A-válogatottunk Izland és Svédország után Szlovákia ellen folytatta szereplését a 2021-es női Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

Az idegenbeli találkozó előtt a keret minden tagja Markó Edina rendelkezésére állt; a szövetségi kapitány a kezdőcsapatban egyedül a kapus posztján cserélt, Szőcs Réka helyett ezúttal Bíró Barbara kapott bizalmat.

A két csapat egymás elleni mérlege viszonylag kiegyensúlyozott, ezt megelőzően 18 alkalommal találkoztak egymással a válogatottak, ebből 9-et megnyertünk, 4 alkalommal döntetlen lett a vége, 5 meccsen pedig vereséget szenvedtünk.

Szlovákia–Magyarország 2019-11-08
2019.11.8. (péntek)
2022-es Női Európa-bajnokság E selejtezőcsoport
Szlovákia SVK
Szlovákia
Magyarország
Magyarország HUN

A péntek esti, szenci mérkőzésen először a szlovákok jutottak el kapura lövésig, a negyedik percben vetődött Bíró Barbara, de nem kellett a tizenhatos jobb sarkától ellőtt labdába érnie, az elkerülte a kaput. Ezt követően szabadrúgásból próbálkozhatott ellenfelünk, ami hasonlóan veszélytelen volt.

A szlovákok igyekeztek ránk erőltetni akaratukat, de válogatottunknak többször is sikerült felhoznia a labdát. Az első komoly magyar helyzetig a 20. percig kellett várni, akkor Vágó Fanni lőtte rá éles szögből, a kapus kiütötte a labdát, amire Zágor Bernadett csapott le, de a St. Pölten légiósa nem talált kaput.

A 25. percben hatalmasat védett Bíró Barbara: a kapu előteréből kifejelt labdára a tizenhatos vonalánál csapott le Šurnovská és lőtt – a Haladás-Viktória kapusának köszönhetően menekültünk meg a góltól. Nem sokkal később pedig Fischerová fejéről csúszott le egy beívelt labda, ő a kaput nem találta el.

Bíró Barbara a félidő derekán újabb nagy mentéseket mutatott be, őriztük a 0–0-s állást. A 39. percben Vágó Fanni tette ki a szélen érkező Zeller Dórának a labdát, a Bayer Leverkusen játékosának ívelését azonban kifejelték. Az első félidő rendes játékideje Biróová, majd Vojteková helyzetével ért véget – a remek formában védő Bíró Barbara hárította mindegyiket. A hosszabbítás utolsó percében, egy szöglet utáni kontrából Jakabfi Zsanett indulhatott meg, aki Vágó Fannihoz passzolt, a Ferencváros játékosa kicselezte védőjét, lőtt, de blokkolták – így gól nélküli első játékrészt követően vonultak szünetre a csapatok.

A fordulást követően hasonló képet mutatott a játék. Bírónak kellett védenie, majd ismét Jakabfi Zsanett robogott fel a a labdával, kettő a kettő ellen támadtunk, de a passz hosszú volt Vágó Fanninak. Néhány perc múlva Vágó kétszer is próbálkozhatott, előbb kifejelték, majd a kapus védte lövését. Az 50. percben Zeller Dóra fejese ment mellé. 

Nem sok idő telt el, egy kapu előtti kavarodás után üresen maradt Fabová elől ismét Bíró Barbara mentett.

Húsz perc telt el a találkozó második félidejéből, amikor ismét Fabová tört kapura, Csiki Anna zavarta, lövése nem volt veszélyes. Markó Edina a 68. percben pályára küldte Fenyvesi Evelint, Zágor Bernadettet cserélte le.

Három perc múlva megint Jakabfi Zsanett és Vagó Fanni játszott össze: a Wolfsburg labdarúgója adta be a labdát, Vágó pedig két védő szorításában, a kapu közvetlen közeléből próbálkozott, de lövése a kapu mellé ment. Mindkét csapat igyekezett helyzeteket kialakítani, hol az egyik, hol a másik kapu elől kellett tisztázni. A hajrára érkezett Németh Loretta is, Zeller Dórát váltotta.

A 85. percben a szlovák csapatkapitányt keresték a társak középen, de védőink szorításában nem tudta eltalálni a kaput. A hosszabbítás perceiben előbb a szlovákok, majd mi végezhettünk el szabadrúgást, de gól nem született, Jakabfi lövése centikkel ment fölé, 0–0 maradt a végeredmény.

Két egyforma csapat találkozott. Nem játszottunk jól, egyik együttes sem hagyta érvényesülni a másikat, senki sem tudta hozni a saját játékát. Mi is kerestük a ritmust, idegesek, kapkodóak voltunk, nagyon akartuk a győzelmet. A gól hiányzott a teljesítményünkből, minden mást megoldottunk. Nem szeretem a szerencsére fogni a dolgokat, bár azt hiszem, már jócskán megdolgoztunk érte, hogy egyszer egy kis szerencse is segítsen minket. Nem voltunk elég pontosak a kulcspasszainknál, ez hiányzott a győzelemhez – nyilatkozta a mérkőzést követően Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz-hu-nak.

Szlovákia
Szlovákia
5
Bíróová
7
Fischerová
8
Fabová
11
Hmírová
12
Korenčiová
16
Bartovičová
17
Mikolajová
18
Škorvánková
19
Vojteková
20
A. Horváthová
21
Šurnovská
5
8
10
12
13
15
19
21
Szlovákia–Magyarország 2019-11-08
Magyarország
Markó Edina
Magyarország
Cserék
Szlovákia
Szlovákia
1
Lucia El-Dahaibiová
2
Lucie Haršányová
4
Monika Havranová
6
Valentína Šušolová
9
Dominika Koleničková
43'
51'
55'
69'
77'
10
Lucia Ondrušová
63'
72'
72'
13
Kristína Košíková
14
Petra Zdechovanová
22
Veronika Sluková
82'
Magyarország
Magyarország
1
Szőcs Réka
2
Pinczi Anita
4
Pusztai Sára
6
Fenyvesi Evelin
67'
7
Németh Loretta
80'
9
Süle Dóra
11
Papp Dóra
16
Csányi Diána
17
Kocsán Petra
18
Kovács Laura
22
Samu Anna
23
Horti Boglárka

Bíró Barbara, Csiszár Henrietta, Csiki Anna, Szabó Viktória, Vágó Fanni, Jakabfi Zsanett, Mosdóczi Evelin, Rácz Zsófia, Zeller Dóra (Németh Loretta 80.), Turányi Lilla, Zágor Bernadett (Fenyvesi Evelin 67.)

A női A-válogatott november 12-én, Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban folytatja szereplését a selejtezőben, Lettországot fogadja a csapat. A 20.00-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...