Vége a felkészülésnek, Eb-selejtezőre kész a női U19-es csapatunk
U19 női   |   Szurkolók   |   2019. szeptember. 19., 14:31
Vége a felkészülésnek, Eb-selejtezőre kész a női U19-es csapatunk

Lipóton vett részt négynapos összetartáson Turtóczki Sándor Törökországba készülő válogatottja. A csapat a házigazdák mellett a csoportgyőzelemre esélyes Dániával és Koszovóval mérkőzik meg az elitkörbe jutásért.

– A keret nagyjából már az Oroszország elleni felkészülési találkozókon kialakult. Ezt a négy napot közvetlenül a török válogatott elleni készülésre használtuk ki – nyilatkozta Turtóczki Sándor szövetségi edző női U19-es csapatunk edzőtábora végén.

A válogatott első ellenfele lesz Törökország az Eb-selejtező minitornán. A házigazdákkal október 2-án mérkőzünk meg, majd Koszovó (október 5.) és Dánia (október 8.) következik.

Mindig a soron következő találkozóra fókuszálunk. A meccsek között két-két napunk lesz, és friss anyagaink az ellenfeleink egymás elleni mérkőzéseiről. Sok függ az első fordulótól, hiszen a törökök is tudják, hogy Dánia ellen bravúr kellene a győzelemhez, így ők is a még továbbjutást érő második helyet célozzák. Erre nekünk is reális esélyünk van. Törökország mellett szól a hazai pálya, a saját közönségük, de mindent meg fogunk tenni, hogy kvalifikáljunk az elitkörbe – folytatta az edző.

Női U19-es csapatunknak az elmúlt négy évben mindig sikerült továbbjutnia a minitornáról. Az idei kihívásra készülve a lipóti négy nap programjában az edzések mellett felkészülési mérkőzés is szerepelt: a tétmeccsek előtti utolsó találkozójukon 3–2-re győztek az U19-es lányok a Mosonmagyaróvár TE U17-es fiúcsapata ellen.

Részben hasonlított a fiúk elleni játék arra, ami ránk vár a tornán. Fizikálisan nagyon felkészült csapattal álltunk szemben, a párharcokat jól tudtuk gyakorolni ellenük. Utána természetesen átbeszéltük a mérkőzést a lányokkal, és helyén kezelve ezt a győzelem is önbizalmat adhat hozzá, hogy kint eredményesek legyünk. Az összetartás az elvárásoknak megfelelően telt. Nehezen indult, mivel voltak, akik előtte nap még bajnokit játszottak, ráadásul viszonylag régen találkoztunk legutóbb. Egymásra kellett hangolódnunk és utána már minden rendben volt – mondta zárásul Turtóczki Sándor.

Női U19-es válogatottunk kerete:

Kapusok: 

Böröcz Bettina (Ferencvárosi TC)
Terestyényi Anna (Ferencvárosi TC)

Védők:

Győrik Alexandra (Ferencvárosi TC)
Ott Eszter (Ferencvárosi TC)
Buzás Kata (Ferencvárosi TC)
Csolti Réka (MTK Hungária FC)
Fördős Beatrix (Haladás-Viktória)
Nagy Virág (Ferencvárosi TC)
Ploner Szandra (ETO FC Győr)
Kovács Eszter (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Róth Rebeka (Ferencvárosi TC)
Vachter Fanni (DVTK)
Papp Luca (Ferencvárosi TC)
Czellér Dorottya (Ferencvárosi TC)
Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC)
Stefán Bernadett (MTK Hungária FC)
Pusztai Sára (Ferencvárosi TC)

Támadók:

Bódai Viktória (ETO FC Győr)
Nagy Vanessza (SKN St. Pölten Frauen)
Farkas Lily (University of Michigan Atletics)

Tartalékok:

Török Lilla (Szent Mihály)
Ádám Anna (Mezőkövesd Zsóry FC)
Szélpál Nóra (Szent Mihály)
Zsédely Réka (ETO FC Győr)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...