Telkiben, majd Törökországban készül az elitkörre a női U19-es válogatott
U19 női   |   Szurkolók   |   2020. február. 19., 15:25
Telkiben, majd Törökországban készül az elitkörre a női U19-es válogatott

Telkiben edzőtáborozik az Eb-selejtezőre készülő női U19-es válogatott. A négynapos összetartás edzésekkel és az MTK felnőttcsapata elleni felkészülési mérkőzéssel telt.

Azt a taktikát gyakoroljuk, amit az elitkörben szeretnénk játszani. Nem akarok panaszkodni, de több alapemberünk is sérüléssel küszködik. Természetesen várjuk őket vissza, szeretnénk mielőbb egészségesnek tudni őket és csatasorba állítani. A munkát elvégezzük ebben a négy napban is és a játékelemeket azok a játékosok is tudják gyakorolni, akik csereként jönnek számításba; de fontos lenne, hogy a teljes keret rendelkezésre álljon – mondta Turtóczki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A védelem oszlopát jelentő Fördős Beatrix hosszabb ideje vissza-visszatérő bokasérüléssel küzd, az összetartásra viszont elutazott és külön edzéseket végez. Az még kérdéses, hogy az áprilisi elitkörig felépül-e.

A rendelkezésre álló játékosokat készítjük fel. Ez benne van a sportban, a sérülteket tudni kell pótolni.

A válogatott március első hetében Törökországba utazik, ahol egy hatcsapatos felkészülési tornán vesz részt. Itt két csoportmérkőzést, illetve egy helyosztót is játszik az együttes.

Ezeken a mérkőzéseinken is a taktikánkat fogjuk elmélyíteni és természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni – tette hozzá a szövetségi edző.

A csapat következő tétmérkőzése Lengyelországban lesz április 8. és 14. között. Turtóczki Sándor együttesét a sorsoláson a második kalapból húzták, és a házigazda lengyelek mellett Belgiummal és Szlovákiával került egy csoportba.

Belgium tűnik a legnehezebb ellenfélnek, de a hazai pályán futballozó lengyel csapatot is mondhatnám, a lengyel női labdarúgás nagyon nagy léptekkel halad előre. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk és a szlovákokat sem szabad leírni, hiszen hoznánk hasonló szintet képviselnek.

Az U19-es korosztályból többen is az érettségi vizsgáikra készülnek, amelyek az elitkör után, a május-júniusi vizsgaidőszakban lesznek.

Igyekszünk segíteni nekik és a torna alatt a meccsnapokat leszámítva minden nap biztosítunk nekik időt arra, hogy a tananyaggal is foglalkozzanak. Nem ez a legideálisabb helyzet, de azt gondolom, a focit és tanulást össze lehet úgy egyeztetni, hogy mindkét területen a legjobbat tudják nyújtani a játékosok – tette hozzá zárásul Turtóczki Sándor szövetségi edző.

A Törökországba utazó keret: 

Kapusok:

Böröcz Bettina (Ferencvárosi TC)
Terestyényi Anna (Ferencvárosi TC)

Védők:

Győrik Alexandra (Ferencvárosi TC)
Ott Eszter (Ferencvárosi TC)
Buzás Kata (Ferencvárosi TC)
Csolti Réka (MTK Hungária FC)
Fördős Beatrix (Haladás Viktória)
Nagy Virág (Ferencvárosi TC)
Jánosi Ninetta (MOL Fehérvár FC)
Kovács Eszter (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Róth Rebeka (Ferencvárosi TC)
Ploner Szandra (ETO FC Győr)
Papp Luca (Ferencvárosi TC)
Czellér Dorottya (Ferencvárosi TC)
Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC)
Stefán Bernadett (MTK Hungária FC)
Legendás Lora (MTK Hungária FC)
Kovács Virág (Haladás Viktória)

Támadók: 

Bódai Viktória (ETO FC Győr)
Nagy Vanessza (1.FFC Frankfurt)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...