Támadásban jobb volt a cseh csapat
U19 női   |   Szurkolók   |   2019. március. 02., 13:49
Támadásban jobb volt a cseh csapat

Három góllal kikapott női U19-es válogatottunk Csehországtól a törökországi felkészülési tornán.

Törökországban, három mérkőzésen készül az Eb-selejtező elitkörre női U19-es válogatottunk. Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata első mérkőzésén 2–2-es döntetlent játszott Lengyelországgal. A következő ellenfele pedig Csehország volt, amely nehezebb ellenfélnek bizonyult.

A találkozó elején hamar tizenegyest kapott a cseh válogatott, amely élt is a lehetőséggel és megszerezte a vezetést. Ezek után a magyar csapatnak más játékra volt szüksége. A jól védekező hátsó alakzatunkat a félidőben még egyszer fel tudták törni a cseh lányok: egy felszabadítást követően, a kifejelt labdára csaptak le, amiből megduplázták előnyüket.

A szünetben Turtóczki Sándor cserékkel igyekezett felfrissíteni játékunkat, beálltak a csapat kulcsemberei is. A mieink főleg a védekezésre koncentráltak, a támadásokkal nem értek célt, hiába próbáltak meg mindent, nem sikerült szépíteni. Ellenben a cseh csapat kihasználta a fellazuló védelmet és még egyszer betalált a kapunkba, ezzel lett 3–0 a végeredmény.

Amikor nagy megmérettetésre készülünk, teljesen tiszta képet kell kapnunk, melyik a legjobb csapatunk, hogy ott, az elitkörben, már azt küldjük pályára. Támadásban sajnos nem tudtuk hozzátenni azt, ami a szépítéshez kellett volna. Sok olyan dolgot láttam, amibe kapaszkodhatunk; a védelmen nem kell már sokat változtatni; és Egri Réka, aki Terestyényi Anna sérülése miatt véd, minden dicséretet megérdemel. Vannak olyan lányok a keretben, akiknek kiemelkedőek a képességeik, de természetesen folyamatosan igyekszünk javulni – nyilatkozta a mérkőzést követően Turtóczki Sándor szövetségi edző.

Magyarország–Csehország  0–3 (0–2)
Magyarország:
Egri Réka – Kovács Virág, Kovács Laura, Jánosi Ninetta, Győrik Alexandra – Dorner Dóra (Csolti Réka, 78.), Szabó Bernadett, Kovács Eszter (Nagy Virág, 46), Ádám Viktória, Dióssy Dorottya (Vachter Fanni, 46.) – Bódai Viktória (Pusztai Sára, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...