Elképesztő fordítással vertük Szlovákiát
U19 női   |   Szurkolók   |   2018. március. 15., 14:01
Elképesztő fordítással vertük Szlovákiát

Az Eb-selejtező elitkörre készülő női U19-es válogatottunk csütörtökön a szlovákiai Szencen lépett pályára, és gólzáporos meccsen, háromgólos hátrányból felállva aratott győzelmet a felkészülési mérkőzésen.

Turtóczki Sándor csapata április elején kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben, ellenfelei a svéd, a szlovén és a holland csapat lesznek. A tétmeccsek előtti utolsó felkészülési  találkozókat a héten játssza a válogatott Szlovákia ellen. Kedden Lipóton mérte össze erejét a két együttes, akkor magyar csapat 1–1-es félidőt követően 4–1-re győzött.

Az első mérkőzést követően Turtóczki Sándor úgy nyilatkozott, hogy valamelyest javult a csapat játéka az előző mérkőzés óta, de továbbra sem lehetünk elégedettek a játékunkkal, az elitkörig jelentős előrelépésre lesz szükségünk a helytálláshoz.

A mérkőzés nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna: bár a magyar csapat többet birtokolta a labdát ellenfelénél, és jól játszott, Szlovákia három rögzített játékszituációból három gólt szerzett, így a félidőben jelentős előnnyel mehettek pihenni (0–3).

A folytatásban viszont nemcsak, hogy tovább javult a lányok játéka, de immár eredményességgel is párosult, és a négy gólt szerző Csiki Anna extraklasszis teljesítményének, valamint a győzni akarásnak köszönhetően sikerült megfordítani a mérkőzést. 

–  Az első félidőben sajnos három pontrúgás után három gólt kaptunk, pedig nem játszottunk rosszul. A második félidőre sikerült még tovább javítani a csapatjátékunk, rákényszerítettük az akaratunkat az ellenfélre, és egy extra egyéni teljesítménynek köszönhetően tudtunk nyerni. Összességében nagyon hasznos két meccset sikerült játszanunk, és előre tudtunk lépni a Szlovákia elleni párosmeccsen. A selejtezők során is egyre javuló teljesítményt mutattunk, fokozatosan lendültek bele a lányok, most újra össze kellett rázódni, mielőtt a helyükre kerültek a dolgok. A második félidőben már olyan csapatjátékot láthattuk a pályán, amilyet szeretnénk – értékelte az összecsapást Turtóczki Sándor.

Szlovákia–Magyarország 3–5 (3–0)
Gól: Csiki (64. 84. 87. 90+1.), Dorner (78).

Magyarország: Varga Luca – André Antónia (Haraszti Fanni 85.), Váradi Ráhel (Kovács Laura 73.), Csigi Eszter, Fél Alexandra – Csiki Anna – Molnár Enikő, Zágonyi Barbara (Papp Adél 66.), Vasas Lea, Böcskei Nikoletta – Dorner Dóra 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...