Háromgólos győzelem a szlovákok ellen
U19 női   |   Mérkőzések   |   2018. március. 14., 10:05
Háromgólos győzelem a szlovákok ellen

Az Eb-selejtező elitkörre készülő női U19-es válogatottunk kedden Lipóton lépett pályára felkészülési mérkőzésen.

Turtóczki Sándor csapata április elején kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben, ellenfelei a svéd, a szlovén és a holland csapat lesznek. A tétmeccsek előtti utolsó felkészülési  találkozókat a héten játssza a válogatott Szlovákia ellen. Kedden Mosonmagyaróváron mérte össze erejét a két együttes, a magyar csapat 1-1-es félidőt követően 4-1-re győzött.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a szünet előtt mindkét csapat szerzett egy gólt: a 41. percben Csigi Eszter szabadrúgásból volt eredményes, a 45. percben a vendégek szintén szabadrúgásból egyenlítettek. Mezőnyben a fordulás után sem változott sokat a játék képe, de a helyzetkihasználásban a magyar válogatott volt hatékonyabb, a mieink legjobbja, Csiki Anna az 58. percben és a 79. percben is szerzett egy gólt, majd a 88. percben Haraszti Fanni állította be a 4-1-es végeredményt.

- Valamelyest javult a teljesítményünk az előző mérkőzés óta, de továbbra sem lehetünk elégedettek a játékunkkal, az elitkörig jelentős előrelépésre lesz szükségünk a helytálláshoz. A mérkőzés egyenlő erők küzdelmét hozta, de ezúttal jobban használtuk ki a lehetőségeinket, ezzel sikerült megnyerni a találkozót - mondta Turtóczki Sándor szövetségi edző.

A két csapat csütörtökön Szlovákiában is megmérkőzik egymással.

Magyarország-Szlovákia 4-1 (1-1)
Magyarország: Barti Luca - André Antónia (Fél Patrícia, 46.), Kovács Laura, Csigi Eszter, Győrik Alexandra - (Fél Alexandra, 69.) - Váradi Ráhel - Dorner Dóra, Papp Adél (Haraszti Fanni, 46.), Csiki Anna, Vasas Lea - Böcskei Nikoletta (Molnár Enikő, 69.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...