Női U19: Lengyelország ellen készülünk az Eb-selejtezőre
U19 női   |   Szurkolók   |   2021. július. 22., 12:29
Női U19: Lengyelország ellen készülünk az Eb-selejtezőre

Augusztusban újra találkozik a női U19-es együttes, amely legalább két találkozóval hangol majd az októberi Európa-bajnoki selejtezőre. Az A-ligában induló csapat az U17-es korosztályból kiöregedett tehetségekre épít.

A játékosokkal együtt érdemi munkát nem lehetett végezni a világjárvány miatti korlátozások alatt, azonban a tájékozódást, a tehetségek keresését és a labdarúgók megismerését folytatta Turtóczki Sándor, a női U19-es válogatott szövetségi edzője. A korosztály utoljára februárban edzőtáborozott azzal a reménnyel, hogy a következő Eb-selejtezőt még le lehet játszani, de végül ez a torna is elmaradt.

A korosztályos Európa-bajnokság selejtezője idén újraindul és az U17-esek közül kiöregedett játékosokra támaszkodva, egy új csapat indulhat rajta.

– Szerencsés helyzetben vagyok abból a szempontból, hogy az U17-es korosztályban már tapasztalatot szerzett lányok most felkerülnek az U19-be. Sajnos viszont ők vannak kevesebben és még fel kell töltenem a csapatot. Azt gondolom, aki tehetséges, fizikálisan és mentálisan erős, az kitűnik a társai közül és a válogatottban van a helye – nyilatkozta Turtóczki Sándor.

Az U19-es együttes augusztusban találkozik először és egyelőre Lengyelországgal van két lekötött felkészülési mérkőzése, de a szövetségi edző bízik benne, hogy további találkozókon tesztelheti csapatát az októberi Eb-selejtező előtt.

– A válogatott felkészülésében sosincs szokásos rend, az edzőnek vannak elképzelései, de a játékosoknak minden új, rengeteg a kihívás és mindenki bizonyítani akar. Ezt a most következő időszakot szeretnénk minél jobban kihasználni. Az, hogy nemzetközi mérkőzésen szerepelhet, minden sportember számára plusz motivációt kell, hogy jelentsen – mondta zárásul Turtóczki Sándor.

Az U19-es korosztály egymás után öt alkalommal jutott az Eb-selejtező elitkörébe. Ezt idén is meg fogja próbálni a csapat, amely Dániában a házigazdák mellett Finnország és Törökország ellen játszik majd az első selejtezőkörben.  A korosztályos selejtezők lebonyolítása megváltozott, ettől az évtől A- és B-ligákba sorolják az együtteseket, válogatottunk az A-ligába került. Mindkét liga résztvevői két kört játszanak, egyet ősszel, egyet pedig 2022 tavaszán.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...