Női U19: Győzelem a félbeszakadt találkozón
U19 női   |   Szurkolók   |   2020. március. 06., 19:46
Női U19: Győzelem a félbeszakadt találkozón

A szünetre 4-0-s előnyt szerzett Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata Bulgária ellen, a második 45 percet azonban nem lehetett lejátszani az időjárás miatt, a második félidőt először egy nappal későbbre halasztották, végül a bolgárok nem álltak ki, így a hivatalos végeredmény 7–0 lett.

Aktívabban kezdte az első félidőt a magyar U19-es válogatott a Bulgária elleni felkészülés mérkőzésen. A törökországi, három találkozóból álló női torna első felvonását játszották a csapatok.

A 3. percben már mi támadtunk, Ploner Szandra próbálkozott 20 méterről egy jobb oldalon szépen vezetett támadás után. A hetedik percben aztán ő végezhetett el szögletet, ami után Ott Eszter fejelt, de nem talált kaput. Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata nagy mezőnyfölényt alakított ki, és nem engedte támadni ellenfelét. Sérülés miatt viszont az addig nagyon aktívan futballozó Ploner Szandrát elveszítettük a 15. percben, helyére Papp Luca állt be.

A 19. percben Legendás Lora adta be szélről a labdát, amire Nagy Vanessza érkezett és fejelt a hálóba, ezzel megszerezve a vezetést! Az előny birtokában sem vett vissza a válogatott és továbbra is igyekezett helyzeteket kialakítani.

Kovács Eszter a saját térfelünkön szerezte meg a labdát, amit az oldalvonal mellett beinduló Czellér Dorottyához passzolt, innentől Legendás Lora – Stefán Bernadett – Legendás Lora – Nagy Vanessza volt a labda útja, végül Czellér Dorottya lőtt hatalmas gólt a tizenhatoson belülről.

A középkezdés után szinte azonnal veszélyeztettünk és a szélen felépített helyzetből és a középre ívelt labdából ismét Czellér Dorottya volt eredményes. A félidőben többször is növelhettük volna előnyünket, egyszer Czellér Dorottya beadását csípte el a kapus Nagy Vanessza elől, majd a Frankfurt légiósa is próbálkozhatott. A 45. percben aztán Csolti Réka beadásából a csereként beállt Papp Luca lőtt óriási gólt lőtt a tizenhatos előteréből.

A félidő 4–0-val ért véget és a szünetben lecsapó hatalmas vihar miatt a találkozót már nem is lehetett folytatni. A hátralévő 45 percet először másnapra halasztották a szervezők, majd a bolgárok – sok sérültjükre hivatkozva – nem álltak ki. Így a visszalépés miatt háromgólos büntetést kapott az ellenfél és a hivatalos végeredmény 7–0-s magyar győzelem lett.

Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata legközelebb szombaton Romániával játszik, majd egy helyosztón is pályára lép.

Amit az első félidőben láttunk, az tetszett, voltak ugyan hibáink, de az összkép taktikus és fegyelmezett játékot mutatott. Ami a szomorú, hogy nem futballozhattunk 90 percig. Igyekszünk az első félidőt értékelni, a helyére tenni és itt folytatni a munkát az edzéseken és a következő mérkőzésen. Kíváncsi vagyok, hogy erősebb csapatokkal szemben is tudjuk-e hozni ezt a magabiztosságot – nyilatkozta Turtóczki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Magyarország–Bulgária 7–0 (4–0)
Magyarország: Terestyényi Anna – Buzás Kata, Kovács Eszter, Ott Eszter, Csolti Réka – Legendás Lora, Stefán Bernadett, Róth Rebeka – Ploner Szandra (Papp Luca, 20.), Czellér Drottya, Nagy Vanessza


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...