Nehéz ellenfelek várnak női csapatainkra az Eb-selejtezőkben
U19 női   |   Szurkolók   |   2021. december. 09., 15:45
Nehéz ellenfelek várnak női csapatainkra az Eb-selejtezőkben
UEFA

Női U17-es válogatottunk Spanyolországgal, Csehországgal és Ukrajnával került egy csoportba a 2. körös selejtezőben. Női U19-es csapatunk pedig Olaszországgal, Svájccal és Bosznia-Hercegovinával mérkőzik meg tavasszal az Eb-re való kijutásért.

Ellenfelet kapnak női A-ligás csapataink

Ellenfelet kapnak női A-ligás csapataink

Megújult rendszerben rendezik az Eb-selejtezőt a női U17-es és U19-es korosztályokban. A magyar válogatott mindkétszer az A-ligába szerepel, így még van esélye a kontinensdöntőre.

Tovább

Az A-ligában szereplő női korosztályos válogatottaink még versenyben vannak a 2022-es Európa-bajnokságon való részvételért. Tavasszal U19-es és U17-es csapatunk is tétmérkőzéseken fog szerepleni a kijutásért.

A megújult rendszerben a tavaszi minitornáknak azonban nem csak a kvalifikáció, hanem az A-ligás hely megtartása is a tétje. A négyfős csoportok utolsói ugyanis kiesnek a ligából és a B-ben szerepelhetnek jövő ősszel. A kontinensdöntőre azonban csak a legjobbak juthatnak ki, kizárólag az A-ligából lehet kvalifikálni és csoportgyőzelem kell hozzá (kivéve az U19-es korosztályban, abban az esetben, ha a döntő rendezője, Csehország is megnyeri a csoportját, mert akkor a legjobb második is ott lehet a nyári tornán).

A csütörtöki sorsoláson – amelyet mindkét csapatunk a harmadik kalapból várt – előbb női U17-es együttesünk kapott ellenfelet, amely Spanyolországgal, Csehországgal, illetve a negyedik kalapból Ukrajnával mérkőzik meg hazai pályán, március 10-én, 13-án és 16-án.

– Erős csoportba kerültünk, de nem is számítottam másra, hiszen itt, a második körös selejtezőben már csak erős csapatok szerepelnek. A spanyolok a világ élvonalába tartoznak, technikásak, gyorsak, dinamikusak. A csehek mindig is jó csapatot alkottak, nagyon fegyelmezettek és taktikusak. Ők Hollandia mögött lettek csoportmásodikok az első körben. A B-ligából a lehető legnehezebb ellenfelet, Ukrajnát kaptuk, akikkel szerintem egy nagyon jó mérkőzést fogunk játszani – értékelte a sorsolást Schumi Dorottya, a női U17-es válogatott szövetségi edzője.

Az U19-es korosztály is nehéz csoportba került. Az első kalapból Olaszországot, a másodikból Svájcot kaptuk, míg a papíron leggyengébb ellenfelünk Bosznia-Hercegovina lesz. A tavaszi tornát Olaszország szervezi, csapatunk április 6-án, 9-én és 12-én lép pályára.

Mindhárom csapat jó játékerőt képvisel, erős ellenfelek, azonban úgy gondolom, hogy jó csoportba kerültünk. Az új rendszerben a célunk, hogy mindig az A-ligában tudjunk szerepelni, a második selejtezőkörök után is. Számunkra ez a feladat, a kihívás, hogy az előttünk lévő kalapokból sorsolt ellenfelek ellen is szoros eredményt érjünk el, pontot, pontokat szerezzünk – mondta Turtóczki Sándor, a női U19-es válogatott szövetségi edzője. – Az olaszok latinos focit játszanak, míg svájciak stílusa kicsit inkább a németekére hasonlít, egyszerű és hatékony. A bosnyákokkal többször találkoztunk már a selejtezőkben, mentálisan nagyon erős csapatuk van, nyerő típusok, játékosaik mindent megtesznek az eredményes szereplésért. Természetesen jól fel kell készülnünk mindhárom ellenfél ellen.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...