Küzdelmes meccsen döntetlennel zártuk az elitkört
U19 női   |   Szurkolók   |   2019. április. 09., 20:29
Küzdelmes meccsen döntetlennel zártuk az elitkört

Nagyot harcolt, de nem tudott győzni női U19-es válogatottunk az utolsó elitkörös találkozóján: 1-1-et játszottunk és egy pontot szereztünk Szerbia ellen.

Az Eb-selejtező elitkör utolsó játéknapján Szerbia–Magyarország találkozót rendeztek Spanyolországban, az Estadio Municipal a Lomba stadionban. Mindkét együttes elveszítette előző két mérkőzését a sorozatban, így az már a kezdő sípszó előtt eldőlt, hogy a skóciai kontinensdöntőn egyik válogatott sem lesz ott – a harmadik hely kiharcolása maradt a mérkőzés tétje.

Visszatért a csapatba, sőt, kezdőként lépett pályára az előző meccset sárga lapos eltiltás miatt kihagyni kényszerült Nagy Virág. Kovács Eszter viszont a spanyolok ellen pontozódott ki: mivel sárga lapot kapott azon a találkozón, Szerbia ellen nem számolhatott vele Turtóczki Sándor szövetségi edző. Az előző mérkőzésen megsérült Kovács Laura is, de a mérkőzés előtt úgy tűnt, hogy tudja vállalni a játékot, sőt a kezdőben kapott helyet. A bemelegítésnél azonban kiderült, Váradi Ráhelnek kell helyettesítenie. A csapatkapitány elvesztésével Pulins Brigitta kapta meg a karszalagot. Szintén sérülés miatt maradt ki a keretből Dorner Dóra is.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, mindkét csapat győzelemmel akarta zárni a tornát. Ennek eredményeként főleg mezőnyben folyt a küzdelem, a kapusoknak komoly bravúrokat nem kellett bemutatniuk. A 17. percben ugyan szabadrúgáshoz jutott a szerb válogatott, de a lövést Terestyényi Anna könnyedén fogta. A 22. percben Pulins Brigitta hozta fel a labdát a saját térfelünkről, majd Vachter Fannihoz passzolt, aki egyedül vezette kapura – az akció végén azonban egyszerre hárman támadták, akiken már nem tudott túljutni.

A 29. percben aztán megint a szerbek végezhettek el szabadrúgást, Miladinovic tekerte el a labdát, a kapu előtti kavarodásban pedig Bulatovic tudott még belepöckölni, amivel vezetéshez juttatta csapatát (1–0).

A 39. percben Bódai Viktória került nagy helyzetbe, a győri támadó azonban már nem tudta helyezni a labdát és a kapusba lőtte azt. A szerbek továbbra is pontrúgásokból voltak veszélyesek, ezért igyekeztek szabadrúgásokat kiharcolni a térfelünkön.

A második félidőben sem sokat változott a játék képe, továbbra is nagyon küzdelmes mérkőzést láthattunk. A 61. percben ismét Bódai Viktória előtt kínálkozott nagy helyzet, a kapu előtti kavarodásban megvolt az esélyünk az egyenlítésre, de nem sikerült begyötörni a labdát. Nem sokkal később Pulins Brigitta vezette rá a labdát, de a tizenhatoson belül szerelték. A 61. percben már Váradi Ráhel került helyzetbe, majd a  Vachter Fanni végzett el szögletet, de egyik próbálkozás sem végződött góllal.

Becsülettel küzdöttünk tovább, a mérkőzés nagy részében zuhogó esőben, és lövéseink is voltak. A 81. percben is Bódai Viktória próbálkozhatott, nagyjából az öt és feles jobb sarkától lőtt, de a kapus vetődött és kiütötte a labdát.

A 83. percben azonban már tehetetlen volt a hálóőr: a csereként beszállt Ádám Viktória ment el a jobb oldalon, beadásáról  centikkel maradt le a középen érkező Bódai Viktória. A másik oldalon Pusztai Sárához került a labda, a ferencvárosi támadó pedig nem hibázott: 1–1.

Bódai Viktória lábában a 90. percben is ott volt a gól, a védőket lehagyva tört kapura, lőtt, de labdájába lábbal bele tudott érni a kapus.

A ráadás öt perc volt. Az utolsó pillanatokban Pusztai Sára és Nagy Virág hozta ki a labdát, a kontra vége szabadrúgás lett, amit Vári Viktória végzett el, de csak szerb játékos tudott beleérni. A megítélt szögletből sem sikerült eltalálni a kaput. Több akcióra pedig nem volt idő, 1–1 lett a találkozó vége.

Ezzel az eredménnyel Magyarország – a rosszabb gólkülönbsége miatt – a negyedik helyen végzett. Csoportunkból a címvédő Spanyolország három győztes meccsel kvalifikálta magát az Eb-re.

– Szerettünk volna győzelemmel búcsúzni az elitkörtől, erre készültünk, mert akkor a harmadik hely is meglehetett volna. A csapatomat képesnek tartottam rá, hogy megnyerje ezt a találkozót, nagyon fájó, hogy nem tudtuk elérni ezt a célt. A második félidőben megvoltak a helyzeteink, akár a győzelmet is megszerezhettük volna, de sajnos ez nem sikerült. Nem lehet magyarázkodni, a pályán a helyzetet be kell tudni rúgni, különben nem lehet meccset nyerni. Sajnálom, hogy nem szereztük meg a győztes találatot, mert becsületesen dolgoztak érte a lányok – nyilatkozta a lefújást követően Turtóczki Sándor szövetségi edző.

Szerbia-Magyarország 2019-04-09
2019.04.9. (kedd)
Szerbia SRB
Szerbia
Magyarország
Magyarország HUN

Szerbia
Szerbia
1
Cetinja
3
Krstić
5
Miladinović
6
Mostarac
7
Plavšić
8
Savanović
9
Bulatović
11
Frajtović
14
Ilić
17
Zivkovic
21
Čolić
5
6
8
9
10
13
14
17
19
Szerbia-Magyarország 2019-04-09
Magyarország
Magyarország
Cserék
Szerbia
Szerbia
2
Nikolina Batinić
67'
76'
4
Dušica Petrović
59'
66'
66'
75'
12
Jovana Petrović
15
Maja Ćirić
93'
16
Olja Ivanović
18
Marija Đurović
19
Andrijana Pejčić
20
Helena Host
Magyarország
Magyarország
2
Szabó Bernadett
7
Csolti Réka
65'
90'
90'
92'
12
Böröcz Bettina
16
Pusztai Sára
45'
70'
80'
82'
89'
94'
18
Vári Viktória
74'
93'
20
Ádám Viktória
65'
71'
84'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...