Kétszer is vezettünk Lengyelország ellen
U19 női   |   Szurkolók   |   2021. szeptember. 15., 19:10
Kétszer is vezettünk Lengyelország ellen

A női U19-es válogatott az Eb-selejtezők előtt páros mérkőzést játszik Lengyelország csapatával, Telkiben. Az első mérkőzésen 2-2-es döntetlen született.

Turtóczki Sándor együttese nagyjából másfél éves szünet után játszhatott ismét nemzetközi mérkőzést. A lengyelek elleni felkészülési találkozót megelőzően Lipóton edzőtáborozott a csapat, majd Telkiben találkoztak a lányok.

A korosztályos válogatott dolgát nehezítette, hogy a járvány miatti leállás alatt a keret nagy része kiöregedett, többekre már a felnőttek között számít Margret Kratz szövetségi kapitány – így egy szinte teljesen új együttest kell építeni az októberi Eb-selejtezőkig.

Jól kezdtük a találkozót, az első kapuralövés is a miénk volt, sőt, a vezetést is megszereztük a 28. percben: egy szögletet követően Németh Diána fejelt a kapuba. Az előnyt egészen a 60.  percig őriztük, amikor egy kipattanóra csapott le a lengyel támadó és így felzárkózott ellenfelünk.

Az egyenlítés után, a 66. percben volt még egy csavar a mérkőzésben: egy újabb pontrúgás, egy oldalról beívelt szabadrúgás után Siber Glória érkezett a kapu elé úgy, hogy meg tudta előzni a kapust és gólra váltotta a helyzetet. A mezőnyben valamivel felerősödött a lengyel válogatott, de komolyabb veszélyt nem jelentettek a kapunkra – egészen a 84. percig, amikor megint csak egy pontrúgást követően a kapu előtti kavarodásból ők jöttek ki győztesen. Ekkor ki is alakult a 2–2-es végeredmény.

– A második félidőben kényszerű cseréket is végre kellett hajtanom és a középpályás játékunk akadozott, ezen a területen kerekedtek fölénk. Szomorú vagyok, mert ugyan nem mostuk le az ellenfelet a pályáról, de jó lett volna, ha meg tudjuk őrizni az előnyünket. Az összképet nézve viszont a döntetlen reális eredmény. Rendezzük a sorokat és meglátjuk, hogy a szombati visszavágón mire leszünk képesek – nyilatkozta a lefújást követően Turtóczki Sándor szövetségi kapitány.

A visszavágót – amelyet szintén Telkiben, szombaton, 16.30-kor rendeznek – követően a következő megmérettetés a dániai Eb-selejtező minitorna lesz októberben.

Magyarország–Lengyelország 2–2
Magyarország: Dobó-Nagy Boglárka – Szűcs Flóra (Gaál Rebeka, 23.), Székely Zsófia (Sali Rebeka, 60.), Sain Anna, Tényei-Tóth Rebeka (Varró Veronika, 46.), Németh Diána, Vida Boglárka, Siber Glória, Siber Szófia (Kiss-Lantos Hanna, 73.), Csizmadia Zsófia (Németh Mirtill, 60.), Skultéty Tamara (Árvay Hanna, 60.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...