Hosszú szünet után együtt a női U19-es válogatott
U19 női   |   Szurkolók   |   2021. február. 18., 14:09
Hosszú szünet után együtt a női U19-es válogatott

A koronavírus-járvány több utánpótlás tornát is eltörölt, köztük a női U19-es Eb-selejtező elitkört. Turtóczki Sándor csapata a kihagyást követően Lipóton találkozik újra, ahol egy felkészülési mérkőzést is játszik.

A 2020-as Eb-selejtező elitkörben bár a magyar női U19-es együttes is szerepelt volna, a minitornákat a koronavírus-járvány miatt eltörölte az UEFA. A következő kiírás selejtezőjét is többször elhalasztotta az Európai Labdarúgó-szövetség, előbb februárra, majd áprilisra került a torna.

Halasztások, törlések
A Női U17-es korosztályban az UEFA eltörölte a 2020/2021-es Európa-bajnokságot, így tehát a korábban selejtezőket sem játsszák le a csapatok.

A női válogatottak 2021/2022-es Eb-selejtezőinek sorsolását decemberről március 11-re halasztotta az UEFA, tehát ekkor fog kiderüli a 2021 őszi minitornák csoportbeosztása.

A csoportok beosztása változatlan maradt. A mieink a házigazda Skócia mellett Montenegróval és Észtországgal mérkőzhet meg. A csoportgyőztesek és a legjobb csoportmásodik szerepelhet az elitkört helyettesítő, júniusi rájátszásban, ahol kialakul a júliusi, fehéroroszországi döntő nyolccsapatos mezőnye.

Az együttes Lipóton kezdi a felkészülést, ahol az öt nap alatt az edzések mellett az ETO női NB I-es csapatával is játszik egy találkozót.

– Nincs könnyű dolgunk, hiszen alig játszottak mérkőzéseket a lányok, az összes nemzetközi találkozó is elmaradt. Szerencsére a 2002-es korosztályra még ebben az évben is számíthatok, őket jól ismerem. Az utánuk érkezők között is vannak, akik fel tudnak lépni az U19-es csapatba, a 2004-ben születettek kiválasztásában pedig az U17-es szövetségi edző volt a segítségemre – kezdte Turtóczki Sándor, a női U19-es válogatott mestere. – Nehézség az is, hogy az átalakult rendszerben csoportelsőként juthatunk csak tovább, majd egy egyenes kiesési szakasz következik, ehhez pedig hazai pályán le kell győznünk a skótokat. A lányokat viszont dicséret illeti a hozzáállásuk miatt, nagyon elszántak és játszani akarnak, ami valamennyire ellensúlyozza a hosszú kihagyást.

Keret:

Kapusok:
Böröcz Bettina (Kelen SC)
Halla Petra (Soroksár SC)
Török Noémi (Astra-ALEF HFC-Üllő)

Védők:
Benke Dorka (Soroksár SC)
Csizi Fanni (Astra-ALEF HFC-Üllő)
Fördős Beatrix (Haladás-Viktória)
Hajba Jázmin (Haladás-Viktória)
Hodászi Eszter (Soroksár SC)
Ott Eszter (Soroksár SC)
Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC)
Róth Rebeka (FTC-Telekom)
Vida Boglárka (ETO FC Győr)

Középpályások:
Árvay Hanna (Kelen SC)
Csizmadia Zsófia (Haladás-Viktória)
Gaál Rebeka (ETO FC Győr)
Kocsis Alíz (Soroksár SC)
Mészáros Cecília (Soroksár SC)
Nagy Fanni (ETO FC Győr)
Németh Zsófia (Haéadás-Viktória)
Papp Luca (FTC-Telekom)
Ploner Szandra (ETO FC Győr)
Savanya Csilla (Kész-St. Mihály FC)
Tamók Rebeka (Puskás Akadémia FC)
Tényei-Tóth Rebeka (Soroksár SC)

Támadók:
Czellér Dorottya (FTC-Telekom)
Sali Rebeka (ETO FC Győr)
Török Lilla (Kész-St. Mihály FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...