Felemás eredményt hozott a törökországi felkészülés
U19 női   |   Szurkolók   |   2019. március. 06., 21:11
Felemás eredményt hozott a törökországi felkészülés
facebook.com/evimafootball

Véget ért a női U19-es válogatott törökországi edzőtábora, ahol az Eb-selejtező elitkörre készülő csapatunk legyőzte Koszovót, döntetlent ért el Lengyelországgal és vereséget szenvedett Csehországtól.

Az első mérkőzésen 2–2-s döntetlent játszottunk Lengyelországgal. A félidőben még a lengyelek vezettek 1–0-ra, de Pusztai Sára és Bódai Viktória révén átvettük a vezetést, de ellenfelünknek sikerült egalizálnia, így döntetlen lett a végeredmény.

A következő találkozón Csehország várt a mieinkre. A mérkőzés elején hamar tizenegyeshez jutott a cseh válogatott és a kapott gól meghatározta a további  játékot. Főleg a védekezésre koncentráltunk, támadásainkat nem sikerült gólra váltanunk, így végül kikaptunk 3–0-ra.

Az utolsó mérkőzést Koszovó ellen játszottuk, ahol rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Az első két találatunk Bódai Viktória, illetve Pusztai Sára szép egyéni megoldásából született; Dorner Dóra pedig kétszer is kidolgozott akcióból volt eredményes, így lett a vége 4–0.

– A saját magunkkal szembeni elvárásunk Koszovó legyőzése mellett az volt a tornán, hogy okozzunk némi meglepetést a másik két csapatnak is. A lengyelek ellen ezt megoldottuk, a csehek ellen viszont nem sikerült. Lengyelország meg is nyerte a tornát, így van bennem egy kis hiányérzet, hiszen ellenük a győzelemhez is közel álltunk. A lengyelek aztán simán legyőzték a cseheket, akiktől mi hármat kaptunk. De ellenük a döntetlen is pluszt jelent a számunkra. Az elitkörig még van min dolgoznunk, addig még lesz egy háromnapos összetartásunk. A keret nagy része kialakult, több kérdésre is választ kaptunk Törökországban, például azokkal a lányokkal és a posztjukkal kapcsolatban, akik a klubjukban nem azt a szerepet töltik be, mint amiben a válogatottban szükség van rájuk – foglalta össze a tíznapos túrát Turtóczki Sándor szövetségi edző.

Bronzérmesek lettek a lányok. Fotó: facebook.com/evimafootball

Az U19-es lányok március 25-27 között Lipóton edzőtáboroznak; az elitkörre pedig április 1-én utazik el a csapat Spanyolországba, ahol Írországgal (április 3.), a házigazda spanyolokkal (április 6.) és Szerbiával (április 9.) mérkőzik meg.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...