Női U19: Elfogyott az erőnk az elitkör végére

2018. április. 10., 18:22   |    

Női U19: Elfogyott az erőnk az elitkör végére

Női U19-es válogatottunk sokáig hősiesen védekezve tartotta a döntetlent a csoportfavorit hollandok ellen, de a hajrára elfáradt, és hatgólos vereséggel zárta a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkört.

A magyar válogatott a svédektől elszenvedett 1-0-ás vereség után 2-0-ra legyőzte a szlovénokat az elitkör első két mérkőzésén, a torna utolsó fordulójában a csoport legerősebb együttese, a holland csapat volt a mieink ellenfele. A találkozón a várakozásoknak megfelelően a hollandok végig kezükben tartották az irányítást, de a szünetig nem sikerült gólt szerezniük, a mieink hősiesen védekezve tartották a döntetlent.

A második félidő elején gólt kaptunk, ezt követően fokozatosan felőrölték a mieink erejét a vendégek, és felszabadultan játszva fölényessé tették győzelmüket. A vége 6-0-ás vendégsiker lett, a hollandok ezzel megnyerték a csoportkört, és bebiztosították részvételüket a svájci Európa-bajnokságon. A mieink a harmadik helyen zárták a tornát.

- A hollandok technikailag és fizikailag is fölénk nőttek, hiányérzetem csak a végeredmény miatt van, mert ha a kapunk előtt határozottabbak vagyunk, egy kicsivel jobb döntéseket hozunk, elkerülhettük volna a nagy különbségű vereséget. A holland női labdarúgás az egyik legerősebb Európában, meggyőződésem szerint mai ellenfelünknek az Európa-bajnokságon is jó esélye lesz a végső győzelemre - nyilatkozta Turtóczki Sándor szövetségi edző a mérkőzés után.

Magyarország-Hollandia 0-6 (0-0)
Magyarország: Barti Luca - Fél Patrícia, Kovács Laura, Csigi Eszter, Fél Alexandra (Trampler Kinga, 94.) - Váradi Ráhel (Vasas Lea, 56.), Zágonyi Barbara, Győrik Alexandra - André Antónia (Molnár Enikő, 81.), Tolnai Katalin, Csiki Anna


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink