Érződött a szintkülönbség a címvédővel szemben
U19 női   |   Mérkőzések   |   2019. április. 06., 20:23
Érződött a szintkülönbség a címvédővel szemben

A második félidő elején lett volna esélyünk a szépítésre, de nem sikerült betalálnunk a címvédő kapujába. Női U19-es csapatunk nagyon nehéz meccsen maradt alul a csoportfavorit spanyolokkal szemben, akik saját, sokpasszos játékukkal 7-0-ra győztek az Eb-elitkör második fordulójában.

A házigazda, egyben címvédő Spanyolországgal nézett szembe Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata az Eb-selejtező elitkör második mérkőzésén. Az első játéknapon U19-es női válogatottunk vereséget szenvedett Írországtól és noha játékban nem volt ekkora különbség a csapatok között, a végeredmény 4–0 lett. Így nehéz helyzetből várta a folytatást a gárda, hiszen a kontinensdöntőn csak nyolc csapat vehet részt a női ágon, s csak a csoportelsők kvalifikálják magukat.

A magyar csapatból ezúttal hiányzott Nagy Virág, a ferencvárosi védő az előző meccsen kapott sárga lapot, így az ősszel begyűjtöttel együtt már kettő volt neki, ami egymeccses eltiltást jelent.

Spanyolország tavaly nem csak az Eb-t nyerte meg, de U17-es lányaik világbajnokok lettek. A tavalyi kontinenstorna álomcsapatába is beválasztott négy játékosuk közül ketten a kezdőben, ketten a kispadon kaptak helyet ellenünk, sőt az Eb-álomcsapat „kispadjára” nevezett Abelleira is kezdő volt a mérkőzésen. A házigazdák tudása a legutóbbi torna óta sem kopott meg: bátran, kezdeményezően futballoztak, sokpasszos játékuk már az 5. percben góllá érett, Silvio Rubio volt eredményes (1–0).

Sőt, a spanyol támadó három perc elteltével megduplázta góljai számát (2–0). A két, gyorsan kapott góltól – az írek elleni találkozóhoz hasonlóan – kapkodóvá vált a játékunk és egy felszabadítási kísérlet szabálytalansággal végződött, tizenegyeshez juttatva a spanyolokat. A megítélt büntetőt Pina váltotta gólra (3–0).

A spanyol támadásokra Farkas Lily Anna próbált válaszolni, a 15. percben egyedül vezette a kapusra a labdát, de az akció végére elfogyott a lendülete. A kontrából azonban újabb gólt kaptunk, a remekül cselező Andújar centerezett Pinanak, aki a 16. percben is betalált (4–0).

A spanyolok továbbra is magabiztosan, labdatartásra alapozva játszottak, az ő akaratuk érvényesült az első félidőben.

A második játékrészre harcosabban jött ki csapatunk, a 49. percen Pusztai Sára indult meg a jobb oldalon, majd a középen érkező Pulins Brigittához passzolt, de a spanyol kapus védte a próbálkozást.

A következő magyar helyzetet az 55. percben láthattuk, akkor a csereként beállt Vachter Fanni szólózott, de lőni nem tudott, középen pedig senki nem érkezett.

A spanyolok ügyes passzjátékkal továbbra is uralták a találkozót és a 65. percben egy kiugratás után Pina megszerezte a saját 3., csapata 5. gólját (5–0).

A házigazdák nem hagyták fellélegezni a védelmünket: előbb Terestyényi Anna nagy mentésére volt szükség, hogy ne kapjunk újabb gólt; de a 68. percben már nem tudott védeni, amikor Pina bravúros mozdulattal, a kapu elől hatalmas gólt lőtt (6–0).

A 72. percben egy gyors spanyol kontra végén megint Terestyényi Anna volt résen, aki a kapu mellé tolta a labdát. A remek fizikumú címvédőnek a végére is maradtak tartalékai, a 88. percben Carmona is feliratkozott a gólszerzők közé (7–0).

A végére még egy nagy spanyol helyzet jutott, André Antónia mellett cselezett Bautista, beadása után sokáig nem tudtunk felszabadítani, végül centikkel kerülte el a labda a kapunkat, de az eredmény már nem változott. 

– A spanyolok a mérkőzés előtt már tudták, hány gólt kell szerezniük, hogy ne kerüljenek hátrányba az írekkel szemben, ezért mindent megtettek a gólszerzés érdekében. Gratulálni kell az ellenfelünknek, és látni azt, hogy ez a két csapat nem egy dimenzióban mozog. Az Európa-bajnokkal játszottunk, ez kijött az eredményben. Amit sajnálok, hogy nem sikerült némi meglepetést szereznünk a spanyoloknak, az első félidőben Farkas Lily, a másodikban Vachter Fanni lábában maradt a gólunk. Szakmailag hiányosság, hogy amit megbeszéltünk – és ugyan helyzetig el is jutottunk belőle –, azt nem tudtuk hozni a pályán, nem lőttünk gólt – nyilatkozta a lefújást követően Turtóczki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Spanyolország-Magyarország 2019-04-06
2019.04.6. (szombat)
Spanyolország ESP
Spanyolország
Magyarország
Magyarország HUN

Spanyolország
Spanyolország
1
María Echezarreta
4
Aleixandri
5
Laia Codina
9
Pina
11
Andújar
12
Itziar Pinillos
14
Rubio
15
Athenea del Castillo
16
Abelleira
17
Marquez Baena
20
Nevado Gómez
5
6
7
8
11
16
19
20
Spanyolország-Magyarország 2019-04-06
Magyarország
Magyarország
Cserék
Spanyolország
Spanyolország
2
Oihane Hernández
69'
85'
3
Berta Pujadas
6
Anna Torrodá
7
Rosa Otermin
8
Olga Carmona
80'
87'
10
Nerea Eizaguirre
57'
70'
72'
89'
13
Catalina Coll
18
Eva Navarro
57'
76'
19
Carla
69'
81'
Magyarország
Magyarország
2
Szabó Bernadett
82'
10
Vachter Fanni
45'
50'
55'
12
Böröcz Bettina
13
Bódai Viktória
82'
14
Váradi Ráhel
15
Dorner Dóra
67'
17
Pintye Vivien
93'
18
Vári Viktória

Az elitkör programja:

Április 3.: Magyarország–Írország 0–4

Április 6.: Spanyolország–Magyarország 7–0

Április 9.: Szerbia–Magyarország 18.30


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...