A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt
U19 női   |   Mérkőzések   |   2024. április. 09., 20:25
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk legyőzte a románokat a Telkiben rendezett Eb-selejtezőn, így csoportja harmadik helyén végzett, és megőrizte A ligás tagságát.

Női U19-es válogatottunk a svédektől és a németektől elszenvedett vereség után kedden délután a román csapat ellen lépett pályára Telkiben, a hazai rendezésű Eb-selejtező torna utolsó játéknapján. Nagy tétje volt a mérkőzésnek, a csoport harmadik helyezettje ugyanis bennmarad az Eb-selejtező sorozat A ligájában, a negyedik viszont ősszel már a B ligában szerepel. A románok jobban álltak az utolsó játéknap előtt, ugyanis döntetlent értek el a svédek ellen, vagyis Rácz Zsófia szövetségi edző együttesének mindenképpen nyernie kellett a harmadik hely megszerzéséhez.

A mérkőzés elején egyik csapat sem talált fogást a másikon, de az első negyedóra után átvette az irányítást a magyar válogatott, és több ígéretes lehetőséget is kialakított a román kapu előtt. A 25. percben megszereztük a vezetést, Vincze Borbála jobb oldali szöglete után Sinka Napsugár fejelt a hálóba! 

A gól után is a magyar csapat irányított, és a helyzetek sem maradtak el, de a befejezések nem voltak igazán pontosak, így a második gólt a szünetig nem sikerült megszerezni. 

A fordulás után is a magyar válogatott volt aktívabb, és az 55. percben sikerült megdupláznia az előnyt, Sinka Napsugár 23 méterről, szabadrúgásból tekert a bal alsó sarokba (0-2). A gól után Pongrácz Ágnes hatalmas védésének köszönhetően tartottuk meg az előnyt, de a 64. percben, egy szabadrúgást követően sikerült szépíteniük a vendégeknek (1-2). Sokáig azonban nem örülhettek a szoros eredménynek, két perccel később Petrovics Petra góljával visszaállítottuk a kétgólos vezetést (1-3). 

A folytatásban is a magyar válogatott előtt adódtak nagyobb lehetőségek, akár újabb gólokat is szerezhettünk volna, de a lefújásig nem változott az eredmény. A magyar válogatott megérdemelt győzelmet aratott, és a minitornán elért harmadik helyével meghosszabbította A ligás tagságát.

A csoport másik mérkőzésén a német válogatott legyőzte a svédeket, ezzel megnyerte a minitornát, és kijutott az Európa-bajnokságra.

Biztos voltam benne, hogy az elmúlt kilenc napban elvégzett kemény munkának meglesz a gyümölcse, és a csapat megmutatja, hogy a vereséggel végződő első két selejtező biztató periódusai után kilencven percen keresztül is képes jó játékra. Megvolt a kellő önbizalmunk, és a lányok végig betartották, amit kértem tőlük. Az első gól után egy pillanatig sem éreztem azt, hogy kicsúszhat a győzelem a kezünk közül, megérdemelten nyertük meg a találkozót. Fontos volt, hogy az A ligában folytathassa a szereplését az U19-es válogatott, örülök, hogy sikerült megvalósítanunk ezt a célt - nyilatkozta Rácz Zsófia szövetségi edző.

Románia-Magyarország 1-3 (0-1)
Magyarország: Pongrácz Ágnes - László Henrietta, Németh Adél, Harmat Sára, Pintér Tekla - Szarvas Sára, Sinka Napsugár (Benke Annamária, 84.), Kern Fanni, Vincze Borbála - Petrovics Petra (Murár Viktória, 84.), Molnár Adelina (Nagy Nikolett, 78.)
G.: Pera 64., ill. Sinka 25., Sinka 55., Petrovics 66.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...