Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
U19 női   |   Mérkőzések   |   2024. április. 03., 19:11
Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés

Női U19-es válogatottunk megkezdte szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozat A ligájának hazai rendezésű selejtezőjében. A mieink szoros meccset játszottak a favorit svédekkel, de a skandinávok végül 3-0-ra megnyerték a találkozót.

Női U19-es válogatottunk az Eb-selejtező nyitómérkőzése előtt csupán két edzésen vett részt az újonnan kinevezett szövetségi edző, Rácz Zsófia irányításával, de nem csak azért várt ránk nehéz feladat a svédek elleni találkozón, riválisunk ugyanis háromszoros Eb-győztes ebben a korosztályban, és rendszeres résztvevője az Európa-bajnokságoknak. 

A vendégek gyorsan vezetést szereztek, a 6. percben egy jobb oldali szöglet után született meg az első góljuk (0-1). A találat után a mieink szereztek labdát, és sikerült kis időre beszorítanunk ellenfelünket a saját térfelükre, pár percen belül viszont ismét a svéd együttes vette át a kezdeményezést. 

Az első magyar lövést a 13. percben jegyezte Rácz Zsófia együttese, Sinka 25 méterről bombázott a kapura, de a svéd kapus hárítani tudott. Nem sokkal később, jobb oldali vendég szöglet után Pongrácznak kellett sorozatban védenie, előbb két lövést, majd egy fejest hárított.

A 39. percben viszont magyar helyzet következett: egy bal oldali akció végén Vincze cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd pár centivel a kapu jobb sarka mellé továbbított. A félidő végére sikerült beszorítanunk a svéd együttest, előbb Molnár próbálkozott, majd László lövése veszélyeztette a vendégek kapuját.

A második félidőben folytatódott a kiegyenlített játék. Az 56. percben Vincze kanyarította kapura a labdát, de gyönyörű lövését a svéd kapus bravúrral hárítani tudta. Válogatottunk a folytatásban sem játszott alárendelt szerepet, sőt több ízben is sikerült a svéd védővonalat megbontania. 

A 76. percben Petrovics Petra sérülése miatt kényszerű cserét kellett végrehajtania a szövetségi edzőnek. A sérült helyére Nagy Nikolett érkezett, aki frissességével lendületet vitt a játékunkba. 

A 77. percben egy védelmi hibát követően megduplázta előnyét a svéd válogatott (0-2), pár perccel később Pongrácz védeni tudott és a kipattanóra is odaért. A 80. percben a becserélt Nagy bombázott 20 méterről, de lövése a felső lécen csattant. 

A 89. percben a svéd válogatott újabb találatával lezárta a mérkőzést, egy szöglet után beállította a 0-3-as végeredményt.

A csoport másik mérkőzése, amelyet Bicskén rendeztek, 2-0-s német sikert hozott Románia ellen. 

- Aki látta a mérkőzést azt is láthatta, hogy a játék képe alapján a különbség nem volt akkora, hiszen nekünk is sok helyzetünk volt. A meccs előtt megbeszélt tervünket betartották a lányok, fegyelmezettek voltak mind védekezésben, mind támadásban. A svédek voltak az egyértelmű favoritok, ennek ellenére álltuk a sarat a fegyelmezett játékunkkal, amit az is mutat, hogy az első félidő 1-0 volt, a svéd gól pedig pontrúgásból született. Azt gondolom, hogy a jövőben az önbizalmunkon kell majd dolgozni, akkor lehetünk sikeresek, ha elhisszük, hogy fel tudjuk venni a versenyt egy magasabban jegyzett csapat ellen – nyilatkozta Rácz Zsófia szövetségi edző. 

Válogatottunk április 6-án 15 órakor Németország, április 9-én 17:30-kor Románia ellen folytatja Eb-selejtező sorozatát a Telki Edzőközpontban. Az U19-es csapat Eb-selejtezői közül az utolsó, Románia elleni mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A belépés minden szurkoló számára ingyenes.

Magyarország-Svédország 0-3 (0-1)

Magyarország: Pongrácz Ágnes - László Henrietta, Németh Adél, Harmat Sára (Fehértói Dorina, 87.), Pintér Tekla (Gyánó Lili, 66.) - Molnár Adelina (Murár Viktória, 87.), Kern Fanni (Benke Annamária, 87.), Sinka Napsugár, Vincze Borbála - Szarvas Sára, Petrovics Petra (Nagy Nikolett, 76.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...