Harmadikként zárt Macedóniában az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Szurkolók   |   2018. március. 27., 18:03
Harmadikként zárt Macedóniában az U19-es válogatott

A szkopjei Eb-selejtező elitkör utolsó fordulójában a lettek a 89. és a 91. percben szerzett gólokkal győzték le a mieinket 3-2-re.

A lett és a magyar válogatott keddi összecsapásának a továbbjutás szempontjából semmiféle tétje nem volt, már a második fordulót követően eldőlt, hogy Anglia vehet részt a júliusi Európa-bajnokságon. A két csapat számára azonban nagyon is fontos volt, hogyan zárja a tornát, a magyar és a lett játékosok is motiváltan léptek pályára, és bíztak a második hely megszerzésében.

A találkozó első negyedórájának a végén a lettek egy védelmi hibát kihasználva vezetést szereztek (1-0), de a játék képe alapján várható volt, hogy előbb-utóbb válaszolni tudunk a góljukra, mert veszélyesebben futballoztunk, több helyzetet dolgoztunk ki ellenfelünknél. A masszívan védekező lettek az 55. percig tartották az előnyt, ekkor Kundrák Norbert kapott remek labdát Májer Milántól, majd 12 méterről a hálóba lőtt (1-1). Két perccel később már nálunk volt az előny, Bévárdi Zsombor büntetőből volt eredményes (1-2). Úgy tűnt, a vezetés kitart a meccs végéig, hiszen kontroll alatt tartottuk a meccset, ám a 89. percben, egy távoli lövést követően Regza elé került a labda, aki a jobbösszekötő helyéről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-2). A rémálom két perccel később folytatódott, egy magyar szabadrúgást követő gyors kontra végén a mesterhármasig jutó Regza fejelt a hálóba egy jobb oldali beadás után, kialakítva a végeredményt (3-2).

A magyar válogatott vereségével a harmadik helyen zárta a tornát, a csoportelső angoloknak az is belefért, hogy utolsó meccsükön 2-0-ra kikapjanak a macedónoktól.

- Egygólos vezetésünknél megvolt a lehetőségünk, hogy lezárjuk a meccset, de nem voltunk kellően profik, elhibáztuk a helyzeteinket, így hiába volt a kezünkben a győzelem, vesztesen hagytuk el a pályát. Buta egyéni hibák előzték meg a lett gólokat, ismét bebizonyosodott, hogy ilyen kihagyások a nemzetközi futballban már utánpótlás szinten sem férnek bele a játékba. Most például a győzelmünkbe kerültek, egy olyan csapat ellen, amelyet az egyéni képességek és a meccs képe alapján is le kellett volna győznünk. Nagyon csalódottak vagyunk, mert ezen a mérkőzésen nem érdemeltünk vereséget, remélem, a játékosok sokat tudnak tanulni a mai mérkőzés, és a teljes elitkör tapasztalataiból - értékelt Németh Antal a mérkőzés után.

Lettország-Magyarország 3-2 (1-0)
Magyarország: Varga Ádám - Bolla Bendegúz (Krebsz Máté, 63.), Schindler Olivér, Mocsi Attila, Banó-Szabó Bence - Lustyik Levente, Schafer András, Májer Milán (Stoiacovici Dávid, 71.) - Bévárdi Zsombor (Kiss Tamás, 78.), Kundrák Norbert, Schön Szabolcs

Hétgólos meccset nyert Macedónia ellen az U19-es válogatott

Hétgólos meccset nyert Macedónia ellen az U19-es válogatott

Macedónia egyszer, mi háromszor vezettünk és végül 4-3-ra nyertünk a két csapat szkopjei összecsapásán. Az angolok második mérkőzésüket is magabiztosan nyerték, és kijutottak az Európa-bajnokságra.

Tovább


Csak egy félidőn keresztül tudtuk feltartóztatni az angolokat

Csak egy félidőn keresztül tudtuk feltartóztatni az angolokat

A magyar U19-es válogatott szünetben 1-0-ra vezetett ugyan az angolok ellen az U19-es Eb-elitkör macedóniai tornájának első játéknapján, de a második félidőben a britek megérdemelten fordították meg az eredményt, és nyerték meg 4-1-re a találkozót.

Tovább



Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Kevés volt az egygólos előny Izrael ellen
U19: Kevés volt az egygólos előny Izrael ellen

U19-es válogatottunk 3-1-es vereséggel zárta az izraeliek elleni mérkőzést a szabadkai Vilotic-torna második játéknapján.

Kína ellen kezdi a Panda Kupát az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
U19: Nem tudtuk feltörni a koszovói védelmet

U19-es válogatottunk 3-1-es vereséggel zárta az izraeliek elleni mérkőzést a szabadkai Vilotic-torna második játéknapján.