Hétgólos meccset nyert Macedónia ellen az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Szurkolók   |   2018. március. 24., 16:56
Hétgólos meccset nyert Macedónia ellen az U19-es válogatott

Macedónia egyszer, mi háromszor vezettünk és végül 4-3-ra nyertünk a két csapat szkopjei összecsapásán. Az angolok második mérkőzésüket is magabiztosan nyerték, és kijutottak az Európa-bajnokságra.

Az angoloktól elszenvedett 4-1-es vereség után férfi U19-es válogatottunk számára a csoport második helyének megszerzésre maradhatott reális célkitűzés a macedóniai Eb-elitkörös tornán. Ehhez jó eredményt kellett elérnünk az ősszel a svájciakat és a belgákat is legyőző macedónok ellen, akik vereséggel kezdték ugyan az elitkört, de már a lettek elleni mérkőzésen is jól játszottak, és bizonyították, hogy nem véletlenül tartják őket a macedón futball aranygenerációjának, amelynek több tagja már most felnőtt szinten is meghatározó futballista klubjában.

A mérkőzés jól kezdődött a mieink számára, a 4. percben Lustyik Levente szabadrúgása után a labda a kapufáról kifelé pattant ugyan, de az érkező Mocsi Attila nem hibázott, megszerezte a vezetést (0-1). Az örömünk nem tartott sokáig, a gyors, remekül cselező házigazdák ugyanis az az egy az egy elleni párharcokból többször is nyertesen jöttek ki, és egy ilyen akció végén, a 12. percben átjátszották a védelmünket, Bojan Kolevski pedig a hálóba fejelt (1-1). A 36. percben egy bal oldali beadást követően Schön Szabolcs lövésével visszavettük az előnyt (1-2), de a félidő hosszabbításában ismét egyenlítettek a macedónok (2-2)

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, az 58. percben még elhibáztak egy büntetőt (Bese Balázs bravúrral védett), de a 64. percben Kolevski meglőtte második gólját is, ezzel már náluk volt az előny (3-2). Gyorsan jött a magyar válasz, egy tizenhatoson belüli kezezésért a 64. percben büntetőhöz jutottunk, melyet Lustyik Levente értékesített (3-3). Mindkét csapat sokat tett a győztes gól megszerzéséért, óriási csata zajlott a pályán, és a 82. percben ebből a mieink jöttek ki jobban: Schön Szabolcs passzát követően Bévárdi Zsombor vette be a macedón kaput (3-4), beállítva a végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén az angolok 3-0-ra legyőzték a lettek, ezzel bebiztosították csoportgyőzelmüket, és az ezzel járó Európa-bajnoki részvételt.

- Nem játszottunk igazán jól, sok védelmi hibát vétettünk, viszont helyén volt a szívük a játékosoknak, óriási akarattal futballoztak, és végül ez hozta meg a győzelmet. A macedónok több remek képességű futballistát vonultattak fel, akiket igazán nehéz volt tartani, de nálunk is akadt több jó egyéni teljesítmény elöl, amire szükség is volt a sikerhez. Az angolok elleni mérkőzést követően rendkívül csalódott volt az egész csapat, nagyon örülök, hogy játékosaim ezek után is maximális motivációval, hatalmasat küzdve futballoztak, és megnyerték a meccset. A célunk, hogy győzelemmel zárjuk az elitkört, és megszerezzük a második helyet a csoportban - értékelt a lefújás után Németh Antal szövetségi edző.

Válogatottunk kedden 14.00 órakor játssza utolsó mérkőzését, amelyen egy esetleges döntetlen is a második helyet jelentené a csoportban.

Macedónia-Magyarország 3-4 (2-2)
Magyarország: Bese Balázs - Krebsz Máté, Mocsi Attila, Bolla Gergő, Berdó Máté (Kiliti Róbert, 30.) - Lustyik Levente, Schäfer András (Májer Milán, 64.), Banó-Szabó Bence - Kiss Tamás (Bévárdi Zsombor, 76.), Kundrák Norbert, Schön Szabolcs

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Kevés volt az egygólos előny Izrael ellen
U19: Kevés volt az egygólos előny Izrael ellen

U19-es válogatottunk 3-1-es vereséggel zárta az izraeliek elleni mérkőzést a szabadkai Vilotic-torna második játéknapján.

Kína ellen kezdi a Panda Kupát az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
U19: Nem tudtuk feltörni a koszovói védelmet

U19-es válogatottunk 3-1-es vereséggel zárta az izraeliek elleni mérkőzést a szabadkai Vilotic-torna második játéknapján.