Nem sikerültek a befejezések – döntetlen Grúzia ellen
U18 férfi   |   Szurkolók   |   2018. március. 06., 19:26
Nem sikerültek a befejezések – döntetlen Grúzia ellen

A magyar U18-as válogatott Szendrei Norbert góljával vezetést szerzett Grúzia ellen felkészülési mérkőzésen, de a vendégek kevés lehetőségükből egyet gólra váltottak, és döntetlenre mentették a találkozót.

A 2000-es korosztály válogatottja tavaly a hatodik helyen végzett az U17-es Európa-bajnokságon, idén ősszel pedig már az U19-es Eb-selejtezőket kezdi majd meg. Az Eb-n járt keret tagjai mellett azóta újabb játékosok bizonyították, hogy érdemes számolni velük a későbbiekben, ők ezekben a hetekben mutathatják meg magukat a szakmai stábnak.

Februárban Portugáliában járt a válogatott, ezen a héten pedig Grúziát fogadja kétszer is Telkiben - az első meccset kedden délután játszották le a csapatok. A magyar válogatott végig fölényben futballozott a mérkőzésen, az 5. percben Gréczi Márton lövését védte bravúrral a vendégek kapusa, majd Bokros Szilárd próbálkozásánál is sikerült hárítania. A 36. percben gólra váltottuk a mezőnyfölényt, Gréczi Márton készítette le a labdát Szendrei Norbertnek, aki 15 méterről védhetetlenül lőtt a kapuba (1-0).

A grúzoknak nem volt sok lehetőségük, viszont hatékonyan használták ki ezeket, a 43. percben egy látványos góllal egyenlítettek, egy jobbról érkező labdát félfordulatból, kapásból bombázott a felső sarokba támadójuk. A második félidőben is a magyar válogatott játszott jobban, támadóinknak rendre sikerült a grúzok védelme mögé kerülniük a széleken, de a helyzeteink kimaradtak, így be kellett érnünk a döntetlennel.

- Az eredmény miatt csalódott vagyok, mert hiába uraltuk végig a mérkőzést, és voltak meg a helyzeteink, nem tudtuk megnyerni a találkozót. A játékosoknak meg kell tanulniuk, hogy ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni, jobban kell koncentrálniuk a befejezéseknél a győzelemhez. Akkor lesz igazán jó a csapatunk, ha a helyzeteket gólokra tudjuk váltani, és megnyerjük az ehhez hasonló mérkőzéseket - mondta Németh Antal szövetségi edző a lefújás után.

Magyarország-Grúzia 1-1 (1-1)
Magyarország: Laky László - Molnár Dominik (Terbe Botond, 60.), Horgosi Donát, Bolla Gergő, Nagy Barnabás - Bokros Szilárd, Daróczi Zoltán (Nándori Botond, 67.), Szendrei Norbert - Gréczi Márton (Winkler András, 60.), Tímári Norman (Németh Ádám, 79.), Horváth Olivér (Szilágyi Adrián, 85.)
Magyar gólszerző: Szendrei a 36. percben

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Súlyos vereség a Jezek-torna harmadik játéknapján
Súlyos vereség a Jezek-torna harmadik játéknapján

A japán U18-as válogatott minden tekintetben felülmúlta a mieinket a csehországi Jezek-kupán.

Megérdemelt győzelem a Jezek-tornán
Meccsbeszámoló
Győzelemmel zártuk a Jezek-tornát

A japán U18-as válogatott minden tekintetben felülmúlta a mieinket a csehországi Jezek-kupán.