U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban

2018. június. 07., 22:34   |    

U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.

U18-as válogatottunk e heti, svédországi túrájának első meccsén, kedden 3-1-re legyőzte a házigazdákat, csütörtökön pedig ismét pályára lépett, ezúttal a törökökkel mérte össze erejét. A török válogatottal a tavalyi U17-es Eb-n találkozott ez a korosztály, akkor ellenfelünk 1-0-ra nyert és ezzel a sikerrel bejutott a legjobb négy közé, valamint kiharcolta ki a vb-részvételt is.

Most ismét a törökök voltak jobbak, az első félidőben az orkán erejű szél mellett a magyar játékosok ki nem kényszerített hibái is őket segítették, és 45 perc után már 3-0-ra vezettek. A fordulás után a magyar válogatott Szendrei Norbert büntetőjével szépített, ezt követően azonban elhibázott két nagy ziccert is, a törökök pedig egy helyzetüket gólra váltva beállították a 4-1-es végeredményt.

- Frissebbek, dinamikusabbak voltak a törökök, az első félidőben egyértelműen fölénk nőttek játékban. Szünet után már nem játszottak fölényben, sőt, mi alakítottunk ki néhány ígéretes lehetőséget, de összességében ellenfelünk jobb volt nálunk, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk a mögöttünk hagyott idény nemzetközi mérkőzésen, erős ellenfelekkel játszhattunk, és lehetőséget adva a bővebb keret minden tagjának, megtaláltuk azokat a játékosokat, akikkel ősszel nekivághatunk az U19-es Eb-selejtező tornának - értékelt a lefújás után Németh Antal szövetségi edző.

Törökország-Magyarország 4-1 (3-0)
Magyarország: Ásványi Balázs (Oroszi István, 46.)- Szilágyi Adrián (Opavszki Balázs, 60.), Ujvárosi Ádám, Csóka Dániel (Bolla Gergő, 46.), Horgasi Donát, Nagy Barnabás (Szeles Patrik, 46.) - Kiss Tamás, Bokros Szilárd (Tóth-Gábor Kristóf, 66.), Kovács Krisztián, Schön Szabolcs (Varjas Zoltán, 75.) - Szendrei Norbert (Gréczi Márton, 75.)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink