U18: Nagy hajrá és győzelem Svédországban
U18 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. június. 05., 21:02
U18: Nagy hajrá és győzelem Svédországban

U18-as válogatottunk a héten két felkészülési mérkőzést játszik Svédországban. A keddi találkozón 3-1-re legyőzte a házigazdákat a Németh Antal vezette együttes.

Az U18-as válogatott gőzerővel készül az őszi U19-es Eb-selejtező tornára, amelyet hazai pályán játszik a csapat az osztrákok, a szlovénok és a koszovóiak ellen. Az elmúlt időszakban egy bő, 35 fős keret szerepelt a felkészülési mérkőzéseken, a tesztelési időszak azonban véget ért, a szakmai stáb a hátralévő mérkőzéseken már azoknak a labdarúgóknak ad lehetőséget, akiknek jó esélyük van a szűk keretbe való bekerülésre.

Az e heti, svédországi összetartáson két meccs szerepel a programban, ezek közül az elsőt kedden játszotta le a csapat a házigazdák ellen. A mieink már az első félidőben is szervezetten, taktikusan futballoztak, de ekkor a helyzeteink még nem hoztak gólt, sőt, egy szöglet után a svédek szereztek vezetést (1-0).

A fordulás után bátrabbá vált a mieink támadójátéka, feljebb toltuk a védekezésünket, és hosszabb periódusokra sikerült nyomás alá helyezni a svédek kapuját. A magyar válogatott fölénye a 71. percben érett góllá, Bencze Márk szerzett labdát az ellenfél térfelén, jól ugratta ki Szendrei Norbertet, aki kapura fordult, majd a kapus mellett a hálóba helyezett (1-1). A hajrá egyértelműen a miénk volt, az utolsó negyedórára beállt Tóth-Gábor Kristóf a 80., és a 88. percben is lőtt egy gólt, kialakítva az 1-3-as végeredményt.

A magyar válogatott csütörtökön délután a törökök elleni meccsel zárja svédországi túráját.

– Már az első félidei teljesítményre sem lehetett panasz, jól játszottunk, sikerült megvalósítani a megbeszélt taktikát, de támadásban még hiányoztak a kapu előtti pontos megoldások a játékunkból – értékelt a találkozót követően Németh Antal. – A második félidőre támadóbb szellemben jöttünk ki, sokat lőttünk kapura, szögleteink voltak, sikerült beszorítanunk a svédeket, és a hajrában, kihasználva a hazaiak hibáit is, a magunk javára fordítottuk a meccset. Ezen a mérkőzésen már nem kísérleteztünk, megpróbáltunk olyan felállásban játszani, mintha tétmeccsen léptünk volna pályára. Elégedett vagyok a látottakkal, sikerült játékban előrelépnünk, és bízom benne, hogy a fejlődés töretlen marad az őszi tétmérkőzésekig.

Svédország-Magyarország 1-3 (1-0)
Magyarország: Ásványi Balázs - Opavszky Balázs, Ujvárosi Ádám, Bolla Gergő, Csóka Dániel, Szeles Patrik (Nagy Barnabás, 71.) - Kiss Tamás (Bencze Márk, 65.), Bokros Szilárd, Kovács Krisztián (Szilágyi Adrián, 71.), Schön Szabolcs - Szendrei Norbert (Tóth-Gábor Kristóf, 78.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban
U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.

U18: Nagy hajrá és győzelem Svédországban
Meccsbeszámoló
A jobb helyzetkihasználás döntött a szlovákok javára

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.