Szünet után négyet lőttünk a grúzoknak
U18 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. március. 08., 14:43
Szünet után négyet lőttünk a grúzoknak

U18-as válogatottunk lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a grúzok ellen, melyet remek második félidei teljesítményével 4-1-es győzelemmel zárt.

A magyar U18-as válogatott e heti összetartására zömében olyan játékosok kaptak meghívót, akik nem voltak részesei a tavalyi U17-es Eb-szereplésnek, de azóta a klubcsapataikban mutatott teljesítményükkel megmutatták, hogy érdemes számolni velük. A keddi első mérkőzésen csapatunk dominálni tudott a grúzok ellen, de a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

A szeles, esős időben megrendezett csütörtöki mérkőzésre kilenc helyen változott a kezdőcsapatunk, míg a grúzok ugyanazzal a kezdővel léptek pályára, mint két nappal ezelőtt. A magyar válogatott ezúttal jóval visszafogottabban játszott, mint kedden, több volt a pontatlanság a pályán, és hiányzott a ritmus, a dinamizmus a játékunkból. A meccs így a kontrákra beálló grúz csapat elképzelései szerint alakult, és az első gólt is ők szerezték: a 21. percben egy szabadrúgást követő jobb oldali beadás után Babanudze fejelt a hálóba (0-1). A szünetig nem tudtunk újítani, ami minden bizonnyal közrejátszott abban, hogy Németh Antal szövetségi edző hármat is cserélt a szünetben.

A fordulás után sokat változott a játékunk, gyorsabban, agresszívebben futballoztunk, és a 48. percben kiegyenlítettünk: egy jobb oldali beadást követően a csereként beállt Tímári Norman lőtt a kapu bal oldalába (1-1). A folytatásban is veszélyesebbek voltunk, a 62. percben a ziccerben kilépő Winkler Andrással szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Tímári váltotta gólra (2-1). A 77. percben szöglet utáni kavarodás végén egy másik cserejátékos, Bolla Gergő piszkálta közelről a hálóba a labdát (3-1), majd a hajrához közeledve a néhány perccel korábban becserélt Daróczi Zoltán lőtte ki a bal alsó sarkot Winkler András lekészítéséből (4-1), beállítva a végeredményt.

- Az elsőben félidőben gyengén játszottunk, sokat hibáztunk, és mentalitást illetően is volt hiányérzetem. A második félidőre valamelyest feljavultunk, elsősorban a hozzáállásban tudtunk változtatni, a cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, lendíteni tudtak a csapaton. Érdekes, hogy két nappal ezelőtt sokkal jobb volt a teljesítményünk, mégis most értük el a jobb eredményt. A mostani két mérkőzésen és a februári, portugáliai túrán lemérhettük, hogy hol tartanak a meghívott játékosok, a tavasz második felében az itt szerzett tapasztalatok alapján folytatjuk a felkészülést az őszi tétmérkőzésekre - mondta Németh Antal szövetségi edző.

Magyarország-Grúzia 4-1 (0-1)
Magyarország: Oroszi István - Terbe Botond, Mocsi Attila, Orosz Marcell (Bolla Gergő, 46.), Zeke Márió - Nándori Botond (Szilágyi Adrián, 65.) Szánthó Regő (Gréczi Márton, 87.), Szendrei Norbert (Daróczi Zoltán, 79.) - Winkler András, Németh Ádám (Tímári Norman, 46.), Horváth Olivér (Bokros Szilárd, 46.)
Gólszerzők: Tímári 47. és 62., Bolla 77., Daróczi 85.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban
U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.

U18: Nagy hajrá és győzelem Svédországban
Meccsbeszámoló
A jobb helyzetkihasználás döntött a szlovákok javára

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.