U18: vereséggel kezdtük a Jezek-tornát

2017-08-22 21:45:22 |

U18-as férfi válogatottunk 4-1-re alulmaradt az Egyesült Államok korosztályos csapata elleni mérkőzésen a csehországi Jezek-tornán.

Az U18-as válogatottban 2000-es születésű játékosok szerepelnek ebben az idényben, de az idei U17-es Európa-bajnokságon pályára lépő labdarúgók jelentős részére már az U19-es válogatottban számít a szakmai stáb, ezért ők nem utaztak el a csapattal Csehországba, valamint a korosztály NB II-ben szereplő labdarúgói sem tartottak a csapattal. A válogatott stábjának így lehetősége nyílt kipróbálni néhány olyan labdarúgót, aki még nem volt korosztályos válogatott, vagy az elmúlt egy évben nem szerepelt az együttesben.

Az Egyesült Államok elleni mérkőzés első félideje az ellenfél jelentős fölényét hozta, a mieink nem tudták felvenni az amerikaiak által diktált tempót, és a szünetig 2-0-ás hátrányba kerültünk. A fordulás után feljavult a játékunk, Szendrei Norbert révén szépítettünk, és megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre is. Végül azonban az amerikaiak hajráztak jobban, és szereztek két gólt, ebből az egyiket az utolsó másodpercekben szabadrúgásból - így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

- Az első félidőben teljesen megérdemelten szerzett kétgólos előnyt az amerikai válogatott, gyorsabban, dinamikusabban játszottak, beszorítottak bennünket a kapunk elé. A második félidőben azonban eltüntettük a különbséget, ebben a periódusban kimondottan jól játszottunk, ebből a játékból kell kiindulnunk a folytatásban - nyilatkozta Németh Antal szövetségi edző a találkozó után.

Egyesült Államok-Magyarország 4-1 (2-0)
Magyarország: Oroszi István - Farkas Dániel, Opavszky Balázs, Bolla Gergő, Zeke Márió - Nándori Botond, Molnár Dominik (Darabont Gábor, 71.) - Kiss Tamás (Galacs Erik, 80.), Szendrei Norbert, Tímári Norman - Tóth Zoltán (Németh Ádám, 80.)

Kapcsolódó cikkek

U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott 4-0-ra legyőzte a szlovákokat a csehországi Jezek-torna utolsó játéknapján.

U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen

A magyar férfi U18-as válogatott a csehországi Vaclav Jezek-emléktorna második játéknapján a japánokkal mérkőzött meg.

U18: Jó meccsen döntetlen a svédek ellen

U18-as válogatottunk színvonalas mérkőzéssel zárta az Eb-selejtezőkre való felkészülésének tavaszi szakaszát.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017