U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen

2017-08-23 16:57:09

A magyar férfi U18-as válogatott a csehországi Vaclav Jezek-emléktorna második játéknapján a japánokkal mérkőzött meg.

A mieink kedden az Egyesült Államokkal szemben maradtak alul a csehországi viadalon, szerdán délelőtt a japánok ellen folytatták szereplésüket a tornán. A japánok az első félidőben kétszer is megszerezték a vezetést, a magyar csapat először Gréczi Márton góljával még a szünet előtt, majd Németh Ádám találatával a fordulás után egyenlíteni tudott.

A mérkőzés utolsó félórájában azonban nem bírtuk a japánok által diktált magas iramot, ráadásul Temesvárit a hajrá előtt kiállította a játékvezető, így nem tudtuk megakadályozni, hogy ellenfelünk ismét maga javára fordítsa a mérkőzést, majd két további góllal biztossá tegye a győzelmet (5-2).

A magyar csapat a csütörtöki pihenőnap után pénteken az oroszok ellen játssza harmadik csoportmérkőzését.

- Az első hatvan percben rendben volt a csapat játéka, helyzeteket alakítottunk ki, kétszer is egyenlítettünk, az utolsó félórában azonban nem bírtuk azt a tempót, amit ellenfelünk diktált, és a hajrában nem tudtuk tartani velük a lépést, ez vezetett a nagy különbségű vereséghez - mondta Németh Antal a találkozót követően.

Japán-Magyarország 5-2 (2-1)
Magyarország: Kovács Péter - Major Gergő (Molnár Dominik, 73.), Temesvári Attila, Arday Dominik, Horváth Róbert (Bolla Gergő, 59.) - Darabont Gábor, Garacs Erik - Gréczi Márton (Szendrei Norbert, 62.), Szilágyi Adrián, Babinszky Bence (Kiss Tamás, 62.), Németh Ádám
Magyar gólszerzők: Gréczi 23., Németh 47.

Kapcsolódó cikkek

Egygólos vereség a Jezek-torna nyitányán

U18-as válogatottunk az orosz korosztályos együttes ellen kezdte meg a csehországi Vaclav Jezek-emléktornát, a találkozót egy második félidei találattal 1-0-ra az oroszok nyerték meg.

Döntetlennel zártuk az izraeli tornát

U18-as válogatottunk csütörtökön játszotta le utolsó mérkőzését Izraelben, a hagyományos téli nemzetközi ifjúsági tornán. A mieink a Németország és az Izrael elleni vereség után ezúttal Szerbia korosztályos gárdájával mérkőztek meg Raananában, s 0-1-es félidőt követően 1-1-es döntetlent értek el. Csapatunk gólját Vólent Roland szerezte a 61. percben.

Vb-résztvevőt fogad Sopronban az U18-as válogatott

Pisont István együttese az osztrák korosztályos csapatot fogadja.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017