U18: szünet után fordítottak a lengyelek
U18 férfi   |   Archívum   |   2017. március. 25., 18:55
U18: szünet után fordítottak a lengyelek

U18-as válogatottunk szombat délután Gyirmóton felkészülési mérkőzést játszott a lengyelekkel.

Miközben a 1998-as és a 2000-es születésű játékosokból álló U19-es és U17-es válogatott Eb-selejtező elitkörön vesz részt, a köztes korosztály csapata, az U18-as együttes két felkészülési mérkőzésen lép pályára a lengyelek ellen. Az első összecsapást szombaton rendezték, ezen a lengyelek szerezték meg a győzelmet.

Az első félidőben még a magyar válogatott állt nyerésre, a 4. percben egy jó beadást követően Pratsler Benjámin érkezett középen, a felszabadítani próbáló egyik lengyel védő már csak a saját kapujába tudott továbbítani előle. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, majd a lengyelek tettek szert némi labdabirtoklási fölényre.

A fordulás után egy perc sem telt el, mikor büntetőhöz jutottak a lengyelek, s bár Varga II Ádám védte a lövést, a kipattanót megszerezték a lengyelek, és a második lövésre már nem érhetett oda. Negyedórával később a győztes gólt is megszerezték a lengyelek, egy szélről betett labdát nem tudtak kirúgni a védőink, a vendégek centere pedig a hálóba helyezett, ezzel a találattal már az ellenfél vezetett.

Az utolsó tíz percben fölényben játszott a magyar csapat, de hiába szorította kapuja elé a vendégeket, három nagy helyzetet is kihagyott, így maradt az 1-2 a lefújásig.

- A gyors gólunk után két-három nagy lehetőségünk is lett volna az előny növelésére, ezeket nem tudtuk értékesíteni, ezt követően pedig a fizikálisan erős, dinamikus játékosokkal felálló lengyelek átvették az irányítást, és fordítani tudtak. Hátrányban, a mérkőzés végéhez közeledve ismét több lehetőségünk adódott a gólszerzésre, de a vendégek kapusa ezúttal kifogott rajtunk. A döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének, de pozitívumként kiemelhető, hogy a megbeszélt taktikai elemekből többet is megvalósítottak a pályán a játékosok - értékelt a lefújás után Marcus Jahn szövetségi edző.

Magyarország-Lengyelország 1-2 (1-0)
Magyarország: Varga II Ádám - Krebsz Máté, Berdó Máté, Kiss Balázs, Kiliti Róbert - Kiss Bence, Németh Gergely (Rabatin Richárd, 62.) - Bévárdi Zsombor, Puskás Martin (Kun Bertalan, 46.), Schindler Olivér (Stoiacovici Dávid, 46.) - Pratsler Benjámin (Bolla Bendegúz, 79.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.