U18: Másodszor is legyőztük Lengyelországot
U18 férfi   |   Archívum   |   2009. május. 28., 13:28
U18: Másodszor is legyőztük Lengyelországot

A keddi, 2-0-ás budaörsi győzelem után U18-as válogatottunk csütörtökön Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában is megmérkőzött Lengyelország korosztályos együttesével. A mieink ezúttal is meggyőzően és jól futballoztak, s 1-1-es félidő után 3-2-re nyertek. Csapatunk góljait Nagy Patrik, Simon Krisztián és Sajó Dániel szerezte - utóbbi emberhátrányban érte el a győztes találatot, mert együttesünk Stieber András kiállítása miatt az 51. pertől kilenc mezőnyjátékossal szerepelt.

Wilco van Buuren ezúttal Mursits Roland - Nagy Adrián, Szűcs László (Karácsony Balázs a 71. percben), Sajó Dániel, Kocsis Adrián - Stieber András, Gyűrű László (Kiss Máté az 56. percben) - Margitics Andor (Bogáti Péter a 81. percben), Nagy Patrik (Laczkovich Donát az 56. percben), Simon Krisztián - Balla Ádám (Kovács István a 74. percben) összeállításban küldte pályára az együttest.

Remekül kezdtek a mieink, látványos támadásokat vezettek, de nem sikerült a kapuba találniuk, míg a lengyelek első veszélyes akciója góllal végződött: a 18. percben Szűcs László szabálytalankodott a 16-oson belül, s a megítélt büntetőt a vendégek értékesítették. Csapatunk a 40. percben Nagy Patrik góljával egyenlített, sőt, az 50. percben Simon Krisztián egy remek támadás végén a vezetést is megszerezte. Az előny azonban csak egy percig tartott, a középkezdést követő támadás végén a labda a kapunk előtt Stieber András kezével találkozott, amiért a játékos piros lapot, a lengyel gárda pedig újabb tizenegyest kapott - s ezt is gólra váltotta. Fiataljaink tíz emberrel is lendületben maradtak, sikerült rákényszeríteniük akaratukat az ellenfélre és a 69. percben Sajó Dániel megszerezte a győzelmet jelentő gólt.

- Elégedett voltam a két mérkőzésen mutatott teljesítménnyel, és az elmúlt négy napban végzett munkával egyaránt - értékelt a meccs után Wilco van Buuren. - A játékosok dicséretet érdemelnek, de a következő mérkőzéseken védekezésben és agresszivitásban kicsit többet kérek majd tőlük.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.