U18: Japán elleni vereséggel zárult a Ježek torna
U18 férfi   |   Archívum   |   2014. augusztus. 23., 14:36
U18: Japán elleni vereséggel zárult a Ježek torna

Korosztályos válogatottunk a csehországi torna utolsó játéknapján az ötödik helyért játszott Staré Mestoban, és 3-0-ra alulmaradt Japánnal szemben, így a hatodik helyen végzett.

Kedden, a Ježek torna első mérkőzésén U18-as válogatottunk 4-1-es vereséget szenvedett Csehországtól. A mérkőzésen a házigazdák hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, és már két góllal vezettek az első félidőben. A második játékrész jobban sikerült, Óvári révén szépítettünk, ám a csehek még két gólt rúgtak, ezzel beállítva a végeredményt (4-1).

Szerda este a rendkívül jó felépítésű játékosokból álló Egyesült Államok korosztályos csapata volt a válogatott ellenfele Spytihnevben. Ekkor korosztályos nemzeti tizenegyünk játéka jelentősen feljavult az első találkozóhoz képest, egy szoros mérkőzésen maradt alul a magyar csapat, úgy, hogy az első félidőben még 1-0-ra vezetett Murka korai gólja révén. A második játékészre többször védekezésre kényszerült a csapat, az amerikaiaknak pedig háromszor is sikerült a kapuba találniuk (1-3).

Szombaton került sor a helyosztó mérkőzésekre a csehországi tornán. A mieink Japán együttesével játszottak az ötödik hely megszerzéséért. A mérkőzés nem indult rosszul, fiataljaink kezdetben felvették a versenyt a távol-keletiekkel, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 28. percben megszerezte Japán a vezetést egy védelmi hiba révén (0-1), majd a 75. percben egy tizenegyes révén tovább nőtt Japán előnye (0-2), a 83. percben pedig a távol-keletiek eldöntötték a mérkőzést (0-3).

Pisont István, kijelölt szövetségi edző szerint nem csak az eredményt kell nézni a tornán, hiszen a játékosok értékes nemzetközi tapasztalattal gazdagodtak.

- Egy fegyelmezett, szimpatikus japán csapattal játszottunk, amelynél öröm volt látni a már gyerekkorban begyakorolt játékelemek nagyszerű alkalmazását, az üres területekre való bemozgásokat és összeszokottságot. Fontos megjegyezni, hogy ellenfelünk három éve alkot csapatot, míg a mi együttesünk nagy része a torna első mérkőzésén lépett pályára először együtt. Ezúttal is örülök, hogy több volt a labdabirtoklás, mint a korábbi találkozón. Több olyan időszaka volt a mérkőzésnek, amikor rendkívül elégedett voltam, például a második félidő első húsz percében a játékosok jól alkalmazták a pressinget, többször beszorítottuk a japánokat. - mondta Pisont István az mlsz.hu-nak.

A kijelölt szövetségi edző szerint értékes tapasztalatokkal lettek gazdagabbak a játékosok és a torna végére a csapategység is fejlődött.

- Az egész torna során rengeteget tanult a csapat, mint említettem a játékosok nagy része még nem játszott egymással együtt, ezért az összeszokottsággal még voltak problémák, de lehetett látni, hogy minden mérkőzésünkön egyre jobban működött az összhang. Nem csak az eredményt nézzük, elsősorban a csapatjátékot szerettük volna tudatosítani az együttesben. Sajnos a magyar bajnokik nem adják meg ugyanazt a terhelést a játékosoknak, mint egy magas színvonalú nemzetközi mérkőzés, ezért a játékosok a harmadik mérkőzésre nagyon elfáradtak. Ezúton is szeretném megköszönni a kluboknak az együttműködést és a játékosoknak a hozzáállásukat.

A magyar U18-as válogatott a hatodik, vagyis az utolsó helyen végzett a rangos csehországi tornán. Vigaszt jelent a mieink számára, hogy a csapat helyenként felvette a versenyt ellenfeleivel és rengeteget tanult a tornán, valamint az, hogy első mérkőzésén a válogatottban, az USA elleni találkozón betalált Murka Benedek. Az Újpest fiatal játékosa szerezte a válogatott két góljából az egyiket a tornán. A csehek elleni találkozón gólunkat Óvári Zsolt, a PFLA támadója szerezte.

Magyarország - Japán 0-3 (0-1)

Magyarország: Ipacs- Kertai (Kutai 46.), Fehér, Csonka (Erdei 72.), László, - Szivacski, Sallai, Kitl, - Murka (Ternován 72.), Pendl (Tóth M. 64.), Óvári

A további helyosztókra délután kerül sor.

A válogatott további eredményei a Ježek tornán:

Csehország - Magyarország 4-1
Gólszerzőnk: Óvári Zsolt

Magyarország - Egyesült Államok 1-3
Gólszerzőnk: Murka Benedek


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.