U18: háromgólos vereség Svájcban
U18 férfi   |   Archívum   |   2014. szeptember. 30., 20:05
U18: háromgólos vereség Svájcban

U18-as válogatottunk 3-0-ás vereséget szenvedett a svájci Fribourgban a házigazdák korosztályos együttesétől.

Az U18-as válogatott ebben az idényben nem játszik tétmérkőzéseket, de rendszeres programokkal készül a jövő őszi Eb-selejtezőkre. A csapat augusztusban részt vett a csehországi Jezek-tornán, ezen a héten pedig Svájcban játszik két meccset a házigazdákkal.

A kedd délelőtti edzésen - Bazsánt József csapatmenedzser meghívására - meglátogatta a magyar válogatottat Stephan Meier, háromszoros aranylabdás strandlabdarúgó, a szakág egyik legendás alakja. Az ismert strandfocista sokat mesélt a játékosoknak saját pályafutásáról és a profi labdarúgásról, majd megnézte a délelőtti edzést, valamint az esti mérkőzést is.

A találkozó első félidejében a magyar válogatott bátran, szellemesen futballozott, a mieink sok labdát szereztek, veszélyes akciókat vezettek, három-négy nagy helyzetet is kialakítottak az ellenfél kapuja előtt. Elsősorban Sallai Roland volt elemében, őt képtelenek voltak tartani a svájciak, ám hiába jutottunk el többször is a hazai kapu elé, az utolsó passzok nem sikerültek.

A szinte minden poszton gyors, dinamikus játékosokat felvonultató házigazdák sokáig nem jelentettek veszélyt a kapunkra, de a 39. percben egy oldalszabadrúgásból megszerezték a vezetést, ezzel egygólos hátrányban zártuk a félidőt.

A fordulás után megváltozott a játék képe, a svájciak magukhoz ragadták az irányítást, és kihasználták, hogy a meccs hajrájához közeledve a mieink elfáradtak a magas iramban. A hazaiak az utolsó húsz percben két gólt szerezve magabiztossá tették győzelmüket, 3-0-ra nyerték meg a találkozót.

- Az elsőben félidőben jól játszottunk, veszélyesek voltak a labdaszerzések utáni megindulásaink, és kialakítottunk néhány lehetőséget is - mondta Pisont István a találkozó lefújása után. - Az első félidei játékunk, az óriási iram rengeteg energiát emésztett fel, ezért a végére elfáradtunk, a roppant erős svájci válogatott pedig kihasználta ezt, és eldöntötte a találkozót. Az előző mérkőzésekhez képest lépett előre a csapat, de még több ilyen hőfokú mérkőzésre lenne szüksége a válogatottnak ahhoz, hogy végig fel tudjuk venni a küzdelmet egy ilyen remek riválissal szemben, és eredményesebben tudjunk szerepelni a maihoz hasonló iramú mérkőzéseken.

Svájc-Magyarország 3-0 (1-0)
Magyarország: Rátkai Zsolt - Ayrton de Oliveira, Fehér Imre, Csonka Bonifác, Varga Márkó - Szivacski Donát, Kitl Miklós, Sallai Roland - Murka Benedek (Popov Alex, 56.), Korozmán Kevin (Pendl Alex, 68.), Óvári Zsolt (Erdei András, 77.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.