U18-as válogatottEgygólos győzelem a finnek ellen
U18 férfi   |   Archívum   |   2011. március. 08., 19:15
U18-as válogatottEgygólos győzelem a finnek ellen

U18-as válogatottunk kedden délután Telkiben játszott felkészülési mérkőzést a finn korosztályos együttessel, csapatunk Papp Máté találatával 1-0-ra győzött.

A magyar válogatott a Dombó Dávid - Poór Patrik, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Kozma Máté - Paku Roland (Pavlitzky Balázs, 23.), Papp Máté - Matetics István (Tudja Dávid, 63.), Radó András (Vass Patrik, 70.), Kapacina Valér - Erdélyi László (Serfőző Bence, 67.) összeállításban szerepelt.

 

Az első félidőt mindkét csapat óvatosan kezdte, majd válogatottunk tett szert némi mezőnyfölényre. A helyzetek sem maradtak el, Erdélyi László többször is közel került a gólszerzéshez, de az első félórában még kimaradtak a lehetőségek. A 38. percben megszereztük a vezetést, Kapaczina Valér az oldalvonal közeléből, éles szögből lőtte be a kapu elé a labdát, az érkező Papp Máté pedig a hálóba csúsztatott. A finnek sem adták fel a támadások lehetőségét, az északi támadók többször is kemény munkára késztették védőinket. A második félidőben kiválóan tartotta előnyét a magyar csapat, és további helyzeteket is kialakított, de kapusunknak, Dombó Dávidnak is akadt dolga. A 80. percben a finn csapat tíz főre olvadt, ám a lefújásig újabb gól már nem esett, a magyar válogatott 1-0-ás győzelmet aratott.

 

- Az első félidőben több helyzetet is kialakítottunk, ebből egyet sikerült gólra váltanunk. Ebben az időszakban jobban ment a játék, mint a fordulás után, de összességében elégedett vagyok, mert sikeres felkészülési meccset játszottunk, amelyen több jó egyéni teljesítményt is láthattam, amelyekre a későbbiekben alapozni tudunk - mondta Tuboly Frigyes a lefújás után.

 

A két válogatott csütörtökön délben ismét megmérkőzik egymással.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.