Súlyos vereséggel kezdtünk Nynburkban
U18 férfi   |   Archívum   |   2008. augusztus. 26., 19:50
Súlyos vereséggel kezdtünk Nynburkban

U18-as válogatottunk a Vaclav Jezek Nemzetközi Torna nyitónapján 5-0-ra kikapott Norvégiától. A magyar korosztályos csapat holnap a házigazda Csehország ellen javíthat.

Gabala Krisztián megbízott szövetségi edző Kovácsik Ádám - Kálnoki Kis Dávid, Szűcs László, Tóth Máté, Ódé Norbert - Üveges Szabolcs (Preklet Csaba a 63. percben), Ladányi Tibor - Csorba Szabolcs, Nagy Patrik (Márkus Gábor az 51. percben), Csiki Norbert - Tischler Patrik összeállításban küldte pályára a csapatot. A magyar válogatott magabiztosan kezdett, és három nagy lehetőséget is kialakított a norvég kapu előtt, ám a skandinávok fokozatosan átvették az irányítást, és az első félidő végére kétgólos előnyre tettek szert. A szünet után egyre támadóbb futballra törekedtek a mieink, ám csak helyzetekig jutottak, gólig nem. A norvég gárda tagjai viszont ügyesen és taktikusan törekedtek a kontratámadásokra, és a meccs hajrájában újabb gólokat szerezve beállították az 5-0-ás végeredményt.

- Jól kezdtük a mérkőzést és helyzeteink is voltak - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Gabala Krisztián -, de egy figyelmetlenséget követően gólt kaptunk. Ezután talán túlzottan is támadásba lendültünk, az ellenfél pedig kihasználva ezt a helyzeti előnyt és persze hibáinkat, lekontrázott bennünket, s végül a reálisnál nagyobb különbséggel nyerte meg a mérkőzést.

A magyar fiatalok holnap 17 órakor az Izlandot 2-0-ra legyőző Csehországgal találkoznak.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.