Országjáráson a szövetségi edzők
U18 férfi   |   Archívum   |   2015. február. 07., 12:22
Országjáráson a szövetségi edzők

Az U16-os, U17-es és U18-as korosztályos válogatottak szövetségi edzői az elmúlt három hétben végigjárták az utánpótlásképző központokat.

Mihalecz István, Belvon Attila és Pisont István két hét alatt tizenkilenc akadémiához, utánpótlásnevelő-központhoz, egyesülethez látogatott el, s mindegyik klubnál találkozott a szakmai felelősökkel, illetve korosztályos edzőkkel. A válogatottak szakvezetői az összes állomáshelyen felvázolták a korosztályos csapatoknál zajló munkát, a játékosokkal szemben támasztott elvárásokat, valamint jelezték, hogy meglátásuk szerint az adott klubokból beválogatott labdarúgóknak miben kell a legtöbbet fejlődniük ahhoz, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket. A klubedzők a játékosok utóbbi időszakban tapasztalható fejlődéséről adtak tájékoztatást, valamint válogatottságra esélyes labdarúgókat ajánlottak a szövetségi edzők figyelmébe.

- Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az egyesületekkel, szakmai vezetőkkel, korosztályos edzőkkel, de szerettük volna még erősebbé tenni az együttműködésünket - mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila, az U17-es válogatott szakvezetője. - Úgy éreztük, minden klubnál örömmel vették, hogy szövetségi edzők látogattak hozzájuk, szívesen fogadtak bennünket, mi pedig sok olyan tapasztalatot szereztünk, ami hosszú távon értékes lehet a munkánkban. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a válogatottaknál jelenleg figyelembe vett játékosok milyen állapotban vannak, a klubedzőknek mi a véleményük róluk. Másodsorban arra kértük az egyesületeket, hogy adjanak ajánlásokat felénk, hogy kik azok, akikre figyelnünk kell a jövőben, mert az utóbbi időszakban úgy fejlődtek, hogy az a válogatottság szempontjából jó ajánlólevél lehet.

pisont|

- Felvázoltuk a válogatottaknál zajló munka felépítését, elmondtuk, hogy a korosztályos csapatok milyen teljesítményt nyújtottak az ősszel, és ezen belül milyen teljesítményt láttunk mi az adott klub játékosaitól - tette hozzá Pisont István, az U18-as válogatott szövetségi edzője. - Képet adtunk arról, milyen szakmai munkát végzünk a válogatottnál, az összetartások néhány napja alatt mire helyezzük a hangsúlyt, és milyen alapkövetelményeink vannak a játékosokkal szemben. Elmondtuk, hogy nemzetközi szinten milyen típusú játékosokra van szükség a válogatottaknál, mit kell tudni ahhoz, hogy valaki nemzetközi szintű játékos legyen. A válogatottak szereplésében kulcsszerepük van a kluboknak, hiszen a képzés náluk zajlik, a válogatottak jelentős részben rájuk vannak utalva, de úgy látom, az egyesületek értékként kezelik a tehetségeiket, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő felkészültségű játékosokat neveljenek ki és adjanak a válogatottnak.

Az utánpótlás-válogatottak és az egyesületek közötti munka a jövőben is szoros marad, a következő hónapokban a klubedzők nyílt napokon nyerhetnek betekintést a válogatottak munkájába, és rendszeresen ellátogatnak az MLSZ edzőközpontjába, hogy a nemzeti csapatok edzésein, mérkőzésein is figyelemmel követhessék játékosaikat.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.