Négy gólt lőttünk Montenegrónak
U18 férfi   |   Archívum   |   2013. szeptember. 24., 15:24
Négy gólt lőttünk Montenegrónak

A Montenegróban edzőtáborozó U18-as válogatott kedden lejátszotta első felkészülési mérkőzését a házigazdák ellen.

A szikrázó napsütésben, több mint 30 fokban megrendezett találkozón a magyar válogatottnak hat percre sem volt szüksége a vezető gól megszerzéséhez, Szántó Tamás volt a találat szerzője. Válogatottunk a szünetig mezőnyfölényben játszott, ötletes akciókat vezetett, de újabb gólt csak a fordulás után szerzett, ezúttal Gazdag Dániel volt eredményes. A második gólnak nem sokáig örülhettünk, a hazaiak kihasználták, hogy fejben még nem készültünk rá a folytatásra, a középkezdés után tíz másodperccel már a mi kapunkban pihent a labda.

A hajrához közeledve ismét góllá érett a labdabirtoklási fölényünk, a csereként beállt Takács Krisztofer lőtt gólt. A középkezdés utáni percben ismét figyelmetlen volt a védelem, és egy szabadrúgásból 3-2-re feljöttek a házigazdák. Az utolsó szó azonban a miénk volt, a 93. percben egy másik cserejátékos, Grabant Bence állította be a 2-4-es végeredményt.

- Meggyőző játékkal tudtuk legyőzni a hazaiakat, külön öröm, hogy négy gólt tudtunk szerezni, hiszen éppen a támadójáték javítása volt a fő célunk ezen a két meccsen - mondta a mérkőzés után Mészöly Géza. - A dél-szláv együttesek rendre kemény, harcos focit játszanak, a montenegróiak most a szokásosnál is agresszívebben futballoztak, és az is kedvezett nekik, hogy a játékvezető engedte ezt a stílusú játékot. Ezzel együtt végig többet birtokoltuk a labdát, tetszetősen és eredményesen futballoztunk, a cserék is jól szálltak be, egyedül a két elkerülhető hazai gól miatt lehet hiányérzetünk. Bízom benne, hogy szerdán hasonlóan lendületes játékkal rukkolunk elő.

Montenegró-Magyarország 2-4 (0-1)
Magyarország:
Horváth Dániel - Gazdag Dániel, Hegedűs János (Csicsek Levente, 62.), Lenzsér Bence, Spandler Csaba - Vida Máté, Szántó Tamás (Murai Márk, 80.), Rácz Barnabás (Jancsó András, 62.) - Tóth Martin (Grabant Bence, 70.), Németh Erik (Koszta Márk, 70.), Zsótér Donát (Takács Krisztofer, 70.)
Magyar gólszerzők: Szántó 6., Gazdag 53., Takács 84., Grabant 93.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.