NB I-es játékosokkal vesz részt nemzetközi tornán az U18-as csapat
U18 férfi   |   Archívum   |   2014. augusztus. 19., 10:43
NB I-es játékosokkal vesz részt nemzetközi tornán az U18-as csapat

A héten a hagyományos Václav Ježek U18-as tornán vesz részt a Pisont István vezette korosztályos csapat Csehországban.

Az idei tornán a magyar, a cseh és az amerikai együttes alkotja az A-csoportot, az ukrán, a szlovák és a japán pedig a B-t. Az ellenfelek közül az amerikaiak egy légióst is vittek Csehországba, Cameron Carter-Vickers a Tottenham Hotspur akadémistája. Egyetlen kivétellel (az 1998-as Haji Wright) minden futballistájuk 1997-es születésű. Külön érdekesség, hogy keretük egyik kapusa Jonathan Klinsmann, Jürgen Klinsmann, a felnőtt válogatott szövetségi kapitányának a fia.

A magyar csapat tavaly, ugyancsak Pisont István irányításával, harmadik lett a Václav Ježek emléktornán, egy győzelem és egy vereség után a helyosztón tizenegyes-párbajban győzte le a románokat. Pisont István, ezúttal az U18-as válogatott megbízott szövetségi edzőjeként vesz részt a tornán. Jól ismeri a társaságot, hiszen korábban is dolgozott már velük.

- Jelenleg csak beugróként vagyok az U18-as válogatottal, korábban Mihalecz István vezette őket. Ugyan csak jövőre játszik a korosztály selejtezőket, de nagyon fontos lenne, hogy valaki „állandóra” kézhez kapja a csapatot. Ahhoz, hogy felkészüljenek egy sorozatra, hogy csapatként tudjanak játszani, valakivel huzamosabb ideig együtt kell dolgozni. Ezen a tornán ezt most még nem remélhetjük, de eljöttünk, mert ez egy hagyományos kupa, amelyre meghívtak bennünket. Igyekeztem a legjobbakat kiválasztani, de vannak, akik nem tudtak eljönni velünk, két kapus is sérült. Van már némi tapasztalatom a korosztályt illetően, voltam velük Olaszországban is játszani, ennek alapján, meg az egyéb tapasztalataim alapján válogattam ki, kik jöjjenek el velünk. Kedden este öt órakor a csehek ellen vár ránk egy nagyon nehéz mérkőzés, szerdán pedig az amerikaiakkal játszunk, majd szombaton rendezik a helyosztókat - mondta Pisont István az mlsz.hu-nak.

A megbízott szövetségi edző szerint a csapatból több játékos előtt is szép jövő áll.

– Ez egy tehetséges játékosokból álló generáció, ezt alátámasztandó elég csak annyit hangsúlyoznom, hogy már többen is játszottak közülük a mostani idényben az NB I-ben. A kecskeméti Kitl Miklós gólt szerzett a Ferencváros ellen, s 90 percet játszott vasárnap Diósgyőrben is. 1997. júniusi születésű, nagy ritkaság, hogy valaki tizenhét évesen állandó kezdőjátékos legyen klubja első csapatában. De említhetném a Puskás Akadémia két fiatalját, Sallai Rolandot és Óvári Zsoltot is, akik ugyancsak játszottak már a legmagasabb osztályban.

A teljes program:

2014.08.19. Kedd, 17:00, Kromeríz: Csehország - Magyarország

2014.08.20. Szerda, 17:00, Spytihnev: Magyarország - USA

2014.08.23. Szombat, Helyosztó mérkőzések

5.helyért: 11:00 Staré Mesto 3.helyért: 11:00 Kromeríz 1.helyért: 14:00 Zlín


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.