Montenegró kihasználta a védelmi hibáinkat
U18 férfi   |   Archívum   |   2013. szeptember. 25., 15:56
Montenegró kihasználta a védelmi hibáinkat

A Montenegróban edzőtáborozó U18-as válogatottunk a keddi győzelem után szerdán 3-1-re kikapott a házigazdáktól.

A keddi 4-2-es győzelem után Mészöly Géza szövetségi edző a jól működő támadójátékot emelte ki legnagyobb erényünkként, és a kezdés után úgy tűnt, a második meccs is gólgazdag lehet - már az 1. percben betaláltunk a hazaiak kapujába. Más kérdés, hogy a játékvezető nem adta meg a találatot, ráadásul Zsótér Donát az érvénytelen gólt eredményező passzánál rúgást kapott a lábára, és nem tudta folytatni a játékot. A mezőnyben kiegyenlített volt a játék, a védekezésünk azonban nem állt össze, a montenegróiak a szünetig ki is használták egy hibánkat, és megszerezték a vezetést.

A második félidőben a cseréknek köszönhetően feljavult a játékunk, de a 73. percben újabb montenegrói gól született (újfent a védekezésünk hibáját használták ki a hazaiak), majd a 76. percben Koszta Márk góljával sikerült szépíteni. A hajrában egy újabb védelmi bizonytalanságot ismét góllal büntettek a hazaiak, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

- Ezen a meccsen nem volt kellően hatékony a védekezésünk, és ez nem elsősorban a hátvédsor kritikája, hanem az egész csapaté - értékelt a lefújás után Mészöly Géza. - A második félidőben valamelyest feljavultunk, több helyzetünk is volt, de hátul megmaradtak a bizonytalanságok, a motiváltan játszó hazaik pedig kegyetlenül kihasználták ezeket. Olyan érzésem volt, hogy ezen a meccsen nem volt meg a kellő elszántság a játékosok részéről, jóval gyengébben teljesítettünk, mint kedden. A két nap alatt két teljesen ellentétes arcunkat mutattuk meg, pozitív és negatív tapasztalatokkal is szolgált az összetartás, utóbbiból a legfontosabb, hogy sokkal jobb védekezésre lesz szükség a jövőben.

U18-as felkészülési mérkőzés
Montenegró-Magyarország 3-1 (1-0)
Magyarország:
Perger Bence - Lenzsér Bence, Csicsek Levente, Spandler Csaba - Gazdag Dániel, Vida Máté, Jancsó András (Rácz Barnabás, 46.), Takács Krisztofer - Zsótér Donát (Grabant Bence, 2., Murai Márk, 73.p), Németh Erik (Koszta Márk, 46.), Tóth Martin, (Szántó Tamás, 83.)
Magyar gólszerző: Koszta a 76.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.