Legyőztük a görögöket
U18 férfi   |   Archívum   |   2011. január. 25., 17:49
Legyőztük a görögöket

U18-as válogatottunk ma délután Larisszában mérkőzött meg a házigazda görögökkel, s 1-0-ás félidőt követően 2-1-re megnyerte a mérkőzést, góljainkat Nehéz Máté és Tóth Ferenc szerezte. Tuboly Frigyes együttese csütörtökön másodszor is összecsap a hazaiakkal.


A magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, az első félidőben uralta a játékot, és a 12. percben a vezetést is megszerezte: Fejes János indításával Nehéz Máté tört kapura, majd a kifutó kapus fölött a hálóba emelt. A gól után is jól, veszélyesen játszott a magyar válogatott, de újabb találatot nem sikerült szereznie, a félidőben 1-0 volt az állás. A fordulás után gyorsan kettőre növeltük az előnyt, az 53. percben Fejes beadását követően Tóth Ferenc juttatta a kapuba a labdát. A folytatásban átvették az irányítást a görögök, több lehetőségük is volt a szépítésre, a legnagyobb a 85. percben, mikor egy 16-oson belül elkövetett szabálytalanság után büntetőhöz jutottak. A tizenegyest Dombó Dávid kivédte, és bravúrja később győzelmet ért, mert a 88. percben a hazaiak szereztek egy akciógólt, így a találkozó 2-1-es magyar sikerrel végződött.

A meccsre kilátogatott Szélesi Zoltán is, a görög Volosz együttesében légióskodó válogatott védő a lefújás után a győzelem mellett a jó játékhoz is gratulálhatott a csapatnak.

- Nagyon kemény, harcos mérkőzést játszottunk - mondta az mlsz.hu-nak Tuboly Frigyes szövetségi edző a lefújás után. - Az első félidőben határozottan jól futballoztunk, megérdemelten szereztük meg a vezetést, és zártuk előnyben a játékrészt. A szünet után már a mi kapunk előtt is kialakult néhány helyzet, a második félidő egyes periódusaiban fölénk kerekedett az ellenfél. Összességében megérdemelten nyertünk, de labdabirtoklásban a későbbiekben feltétlenül javulnunk kell. Szeretnénk minden egyes meccsel tovább fejlődni, és megteremteni az alapjait annak, hogy jövőre sikerrel vegyük az Európa-bajnoki selejtezőket.


Görögország - Magyarország 1-2 (0-1)
Gólszerző: Fejes a 12., Tóth F. az 53. percben
Magyarország: Dombó Dávid - Földes Milán, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Kozma Máté - Patvaros Zsolt, Nagy Gergő (Kárpáti Vitéz, 75.), Vass Patrik (Paku Roland, 55.) - Pavlitzky Balázs (Papp Máté, 70.), Nehéz Máté (Erdélyi László, 55.), Fejes János (Balogh Bence, 83.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.