Legyőzte Bulgáriát az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Archívum   |   2015. április. 28., 16:51
Legyőzte Bulgáriát az U18-as válogatott

A mieink Beke Zsolt és Popov Patrik góljaival 2-1-re nyertek a diósdi felkészülési mérkőzésen.

U18-as válogatottunk az olaszok és a norvégok elleni mérkőzések után ismét hazai környezetben lépett pályára felkészülési találkozón, ezúttal a bolgárok korosztályos együttese volt az ellenfél, Diósdon. Az első félidőben a magyar válogatott lépett fel kezdeményezően, a mieink már a bolgárok térfelén igyekeztek megfojtani az ellenfél játékát, és az hatásos taktikának bizonyult, a vendégek csak elvétve, legfeljebb egy-egy kontra végén jutottak el a magyar kapuig. A mieink előtt több kecsegtető lehetőség is adódott, de a befejezéseknél nem volt meg a kellő koncentráció, így elmaradt a magyar gól.

A szünetben a mieink szakvezetője, Robert Kilin az előzetes terveknek megfelelően tíz helyen cserélt, a második félidőben zömében azok a labdarúgók játszottak, akik újonnan kerültek a keretbe, vagy az utóbbi időszakban nem számítottak a válogatott alapemberének. A második félidő nagy bolgár lehetőséggel kezdődött, de az 51. percben megszereztük a vezetést, a Bíró Péterrel szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Beke Zsolt értékesítette (1-0).

DSC_9405|

A folytatásban a bolgárok némi mezőnyfölényben játszottak, de a magyar válogatott a 73. percben újabb gólt szerzett, Fék Zsolt jó ütemben passzolt a 16-oson belül beinduló Popov Patrikhoz, aki a jobbösszekötő helyéről, 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0). Egy perccel később ismét szoros lett a mérkőzés, egy védelmi megingást kihasználva ziccerig játszottak egy akciót a bolgárok, Nikolaj Minkovnak 5 méterről nem volt nehéz dolga, csak az üres kapuba kellett lőnie (2-1). A folytatásban is a vendégek játszottak enyhe mezőnyfölényben, de az eredmény a lefújásig nem változott, a mieink győzelemmel zárták a találkozót.

- A mérkőzésen voltak jobb és kevésbé jó periódusaink is, kétgólos vezetésnél túl könnyen engedtük felzárkózni az ellenfelet, így szoros lett a vége - mondta a mérkőzés után Robert Kilin. - Az ilyen mérkőzéseken nem az eredmény számít, hanem az, hogy a játékosok szokják a nemzetközi szinten elvárt iramot, a magyar bajnokságban ugyanis sajnos nem tudnak ilyen tempójú összecsapásokat játszani. Az elmúlt napokban intenzív edzéseket tartottunk a játékosoknak, mert válogatott szinten jóval agresszívebben, gyorsabban játszanak az ellenfelek, mint amihez a futballistáink hozzászoktak. Ennek meglett az eredménye a találkozón, de úgy gondolom, a látványos fejlődéshez még sok-sok hasonló iramú nemzetközi meccsre van szükségük a játékosoknak.

Magyarország-Bulgária 2-1 (0-0)
Magyarország, 1. félidő: Kersák Roland - Szivacski Donát, Czingráber Máté, Csonka Bonifác, Fodor Ákos - Petró Balázs, Haris Attila - Garda Géza, Sallai Roland, Szatmári István - Korozmán Kevin
Magyarország, 2. félidő: Ipacs Péter - Kertai Dániel, Bartucz Martin, Fék Zsolt, Beke Zsolt - Rózsahegyi Dominik, Hegedűs Ádám - Bíró Péter, Gera Dávid, Garda Géza - Popov Patrik


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.