Kétgólos vereség Ausztria ellen
U18 férfi   |   Archívum   |   2010. május. 19., 15:50
Kétgólos vereség Ausztria ellen

U18-as válogatottunk szerdán kora délután Sopronban mérkőzött meg Ausztria korosztályos együttesével. Zsivoczky Gyula szövetségi edző csapata már az 1. percben hátrányba került, a találkozó utolsó félóráját pedig tíz emberrel játszotta le, a mérkőzést az osztrákok 3-1-re nyerték.

Zsivoczky Gyula a Nacsa Péter (Jova Levente a 46. percben) - Baráth Botond, Otigba Keneth, Ízing Martin (Szvoboda Szabolcs a 70. percben), Farkas Márk - Tisza Kálmán (Németh László a 46. percben), Kovács István (Kalász Milán a 77. percben), Szolnoki Roland (Deutsch Bence a 65. percben) - Skriba Máté, Tóth Lajos (Vernes Richárd az 59. percben), Czár Richárd (Baracskai Roland a 46. percben) összeállításban szerepeltette együttesét.

A találkozó nem indult jól a mieink számára, az osztrákok egy nagy védelmi hibát kihasználva már az 1. percben vezetéshez jutottak. Ezt követően mezőnyfölénybe került válogatottunk, Tóth Lajos révén hamarosan sikerült is bevenni a kaput, ám a játékvezető les címén érvénytelenítette a teljesen szabályos körülmények között esett gólt. A fordulás után úgy tűnt, sikerülhet az egyenlítés, de hiába alakítottak ki helyzeteket játékosaink, egy újabb védekezési hibát is kihasználtak a vendégek és két gólra növelték előnyüket. A 62. percben egy fegyelmezetlenség után Otigba Keneth megkapta második sárga lapját, ám a mieink emberhátrányban is fölényt tudtak kiharcolni. Az osztrákok azonban ismét betaláltak, így a 77. percben Skriba Máté gólja már csak a szépítésre volt elég, a találkozó 3-1-es osztrák győzelemmel ért véget.

- Mezőnyben végig egyenrangú ellenfelei voltunk a dinamikusan, gyorsan játszó osztrákoknak, még tíz emberrel is többet támadtunk a vendégeknél - mondta a találkozó után az mlsz.hu-nak Zsivoczky Gyula szövetségi edző. - Az utolsó passzokat azonban rendre elrontottuk, a helyzetek kihasználásban egyértelműen jobban voltak az osztrákok, persze azt is hozzá kell tenni, két góljukat is a saját védelmünk hozta össze. Tesztmeccset játszottunk, ezért messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a látottakból, ezzel együtt figyelmeztető jel ez a vereség, és meg kell jegyeznem, hogy több futballistám sem a tőle elvárt játékot nyújtotta, a későbbiekben nem megyek el szó nélkül hasonló produkció mellett. A románok és az osztrákok elleni mérkőzések után egyre inkább tisztul a kép, hogy kikre számíthatok a későbbiekben.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.