Háromnapos edzőtábort zárt az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Archívum   |   2015. február. 04., 15:41
Háromnapos edzőtábort zárt az U18-as válogatott

Pisont István bő kerettel és több újonccal is dolgozott a hét első felében.

Az 1997-es születésű játékosokból álló U18-as válogatott is megkezdte idei munkáját: Pisont István szövetségi edző Telkibe hívott össze háromnapos összetartást. A Puskás Akadémia és a Ferencváros játékosai külföldi edzőtáborozás miatt nem vettek részt az idei első programon, helyükre olyan fiatalokat hívott meg a stáb, akik korábban nem voltak tagjai a korosztályos válogatottnak, de klubcsapataikban felhívták magukra a figyelmet.

A válogatott ősszel Európa-bajnoki selejtező tornán vesz részt, ezért a szakmai stáb egyik fontos feladata, hogy kialakítsa azt a keretet, amely az év második felében megkezdi a közvetlen felkészülést a tétmeccsekre. Nemcsak a keret, hanem a stáb is megújult, Pisont István munkáját Jäkl Antal pályaedző, Szűcs Péter erőnléti edző, Hámori István kapuesedző, Mezei Tamás fizioterapeuta, Hegyesi László masszőr, Bazsánt József csapatmenedzser, Szilágyi György csapatorvos és Késedi Gábor elemző segítik a jövőben.

Az edzőtáborozás végén egy gyakorló meccs is szerepelt a programban, amelyen a válogatott a Budapest Honvéd U21-es csapatával mérkőzött meg. Az első félidőben azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik az elmúlt években alapemberei voltak a válogatottnak, a fordulás után pedig főként a kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező focisták bizonyíthattak. A mérkőzést a Honvéd U21 nyerte 0-0-ás félidő után 3-1-re.

- A három nap során elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy a téli felkészülés közepén milyen állapotban vannak a játékosok - mondta az mlsz.hu-nak Pisont István. - Figyelembe kellett vennünk, hogy a kerettagok jelentős terhelést kapnak klubjukban, és jelen pillanatban különböző edzettségi állapotban vannak. Ismét átvettük a válogatott játékának alapelveit, megismerkedtünk az új labdarúgókkal, néhány taktikai elemet kiemelten is gyakoroltunk. Az edzőtábort záró gyakorló mérkőzésen láttam biztató dolgokat, az első félidőben szervezetten, stabilan játszottunk, helyzeteink voltak, a szünet után becsúszott jó pár egyéni hiba is. Összességében hasznos három napon vagyunk túl, de még sok munka vár ránk ahhoz, hogy megfelelően felkészüljünk az őszi tétmeccsekre. Köszönöm a játékosok klubjainak, hogy partnerek voltak a munkában, a Honvédnak pedig azt, hogy lehetőséget biztosított az edzőmérkőzés megrendezésére.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.