Hármat lőttünk Máltának
U18 férfi   |   Archívum   |   2011. április. 06., 17:15
Hármat lőttünk Máltának

U18-as válogatottunk ma délelőtt lejátszotta második máltai felkészülési mérkőzését is, a Gozo szigetén rendezett találkozón Tuboly Frigyes együttese 3-1-re legyőzte a házigazdákat.

A két csapat hétfői összecsapásán a mieink csak mezőnyben nőttek egyértelműen ellenfelük fölé, az eredményben (0-0) akkor még nem látszott meg a magyar válogatott fölénye. A második találkozót Gozo szigetén, festői környezetben rendezték meg, válogatottunk a Dombó Dávid - Poór Patrik (Króner Martin, 58), Tóth Ferenc, Tar Zsolt, Kozma Máté (Metetics István, 72.) - Patvaros Zsolt (Papp Máté, 46.), Nagy Gergő, Holman Dávid – Radó András, Erdélyi László (Pál Dávid, 63.), Kapacina Valér összeállításban szerepelt a találkozón.

 

Az összecsapás hasonlóan alakult, mint a hétfői, a mieink gyorsan jelentős mezőnyfölényt harcoltak ki, de ezúttal már a gólok sem maradtak el. A 10. percben Kapacina Valér szögletét követően Erdélyi László fejelt a hazai kapuba (0-1), majd a 18. percben egy gyors és látványos akció végén szintén Erdélyi talált a hálóba (0-2). A 42. percben Kapacina beadása után Erdélyi fejesét még védte a hazai kapus, a kipattanót azonban Holman Dávid a hálóba passzolta, háromra növelve a magyar előnyt (0-3).

 

A második félidőben is maradt a magyar fölény, de ez újabb gólokban nem mutatkozott meg, sőt, a máltaiak egy érthetetlen okból befújt büntetőből szépítettek, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

 

- Jól futballoztunk, és a kínálkozó lehetőségeinkből ezúttal hármat értékesíteni is tudtunk - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Tuboly Frigyes. - Sajnálom, hogy a mérkőzés végén a játékvezető egy furcsa tizenegyessel kicsit rontott az eredmény összképén. A két mérkőzésen igyekeztünk azokat a taktikai elemeket megvalósítani, amelyeket az edzőtáborozások során már gyakoroltak a játékosok, és ez helyenként jól is sikerült, de a végjátékban pontosabbnak kell lennünk ahhoz, hogy sikerüljön előrébb lépnünk.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.