Győzelemmel zárt Macedóniában az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Archívum   |   2012. március. 15., 16:19
Győzelemmel zárt Macedóniában az U18-as válogatott

A mieink az első félidőben szerzett gólokkal 2-1-re verték a macedónokat.

A keddi 0-0-ás döntetlen után csütörtökön ismét megmérkőzött a házigazdákkal a Macedóniában készülő U18-as válogatott. Mészöly Géza szövetségi edző ezúttal a Gelei Vince - Botka Endre (Karacs Péter, 88.) , Szilvási Péter, Csikortás Dávid, Hangya Szilveszter - Pintér András, Szedlár Zoltán (Lőrinczy Attila, 75.), Kleinheisler László - Huller Ádám (Tóth László, 46.), Bese Barna (Kaiser László, 69.), Vankó Imre (Ádám Martin, 55.) összetételben szerepeltette együttesét.

A magyar válogatott gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és már az első negyedórában jelentős fölényben futballozott. A 14. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően Pintér András ívelt Bese Barnához, aki átfejelte a labdát a bal oldalra, az érkező Csikortás Dávid pedig a hálóba helyezett. A 32. percben megdupláztuk az előnyt, egy labdaszerzés után Bese játszott Kleinheisler László elé, aki 18 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba.

A második félidőben az időnként viharos erejű szél a házigazdákat segítette, ennek ellenére a mieink továbbra is uralták a játékot, ziccereket is sikerült kialakítanunk, de nem tudtuk idejekorán eldönteni a meccset. A macedónok ritka támadásaik egyikéből szépítettek, de az egyenlítésre nem volt reális esélyük, a találkozó 2-1-es magyar győzelemmel zárult.

- Jobban kezdtük a mérkőzést mint kedden, nagyobb tempóban, jobb ritmusban játszottunk, jóval több helyzetet is dolgoztunk ki, és ennek már első félórában meglett az eredménye - mondta a mérkőzés után Mészöly Géza. - A szünetig óriási volt a mezőnyfölényünk, míg a fordulás után inkább a küzdelem dominált, de ebben a periódusban is voltak helyzeteink. Jó játékkal, megérdemelten nyertünk egy agresszív, gyors csapat ellen, külön öröm, hogy akadt néhány kiemelkedő teljesítményünk a két mérkőzésen. Sok hasznos tapasztalattal gazdagodtunk a négy nap alatt, az edzőtábor minden szempontból elérte a célját.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.